Romania intre fascism si comunism

1704116

Citesc un articol la Eftimie despre platforma lui Ciolos, articol scris in stilul mizantrop al lui Eftimie si asupra caruia n-am de ce sa zabovesc prea mult pentru ca mai important e primul comentariu, sau mai bine zis primul enunt al comentariului respectiv care spune cam asa:

„Cei care l-au votat pe base si si pe neamt ar cam trebui sa li se retraga cetatenia, zic si eu… ca de, numai din succesuri in succesuri o ducem, intr-o tara in care ura intre semeni e dusa pe treptele cele mai inalte ale absurdului…”

Ori citind randurile citate mai sus mi-am dat seama ca brusc, noi cei care am ales sa ne exercitam alta optiune de vot la un anumite moment de cotitura pentru istoria si politica Romaniei am devenit inamicii publici numarul unu care nu doar ca meritam umilinta suprema in cadrul unor emisiuni televizate sau prin diverse articole scrise la comanda ci si retragerea cetateniei pentru ca oprobiul public nu mai reprezinta o pedeapsa suficienta in anul 2016.

Desigur cei care nu au avut rabdarea sa-mi citeasca articolele anterioare sau care nu sunt catusi de putin openminded or sa se grabeasca sa ma eticheteze drept basist sau iohanist sau mai stiu eu ce dupa ce au citit randurile de mai sus. Cei care au celeritatea sa citeasca cap coada ideea si s-o rumege la rece fara patimi politice au sansa sa si inteleaga ceea ce vreau sa spun.

Revenind la oprobiul public imi aduc aminte ca la alegerile din noiembrie 2014 si nu numai o anumita parte a societatii a pus tunurile pe batrani si au asociat pensionarul cu votantul PSD care prin votul sau a dus tara in ruina, iar in comentariul pe care l-am redat partial mai sus am avut pentru prima data ocazia sa citesc exact contrariul.

Punand in balanta ambele situatii pot spune ca in Romania exista doua tabere si ambele merg pe principiul: cine nu-i cu noi e impotriva noastra. Ori lucrul asta nu denota decat ura, o ura viscerala fata de semeni.

Eram obisnuit cu ura romanilor fata de unguri, musulmani si evident tigani, insa mi-a fost dat sa gust din ura propriilor semeni atunci cand am ajuns parte integranta in diaspora si cand am ajuns sa citesc pe diverse bloguri (adica acolo unde ma asteptam mai putin) comentarii licentioase fata de diaspora si integrantii ei.

N-am sa intru prea mult in detalii pe tema asta pentru c-am facut-o in alte articole, insa mie ura asta de-a dreptul viscerala imi contureaza in minte o mentalitate profund fascista pentru ca in momentul in care iti urasti conationalii pentru c-au votat altfel decat tine si-ti exprimi public ura asta nu esti decat un fascist si nimic mai mult.

Daca mai punem la socoteala si atitudinea fata de minoritatile religioase si sexuale atunci avem de-a face cu Christofascism, un curent profund inradacinat in doctrina religioasa ortodoxa.

Ori lucrul asta e destul de intrigant pentru ca denota faptul ca in mai bine de 60 de ani de comunism si neo-comunism mascat sub o aparenta social-democratie Romania a ramas fascista.

De fapt pana si preferinta publica pentru monarhie ce s-a conturat in ultimii ani denota o oarecare doza de fascism, dat fiind faptul ca regele Mihai cel care e iubit din cale afara de un procent foarte mare de populatie, a fost in fond primul care a legalizat fascismul in Romania si l-a dus la rang de identitate nationala.

Acei dintre noi care am fost catusi de putin interesati de istoria tarii noastre am inteles faptul ca in momentul in care rusii au dat iama la noi in tara, orice pilon social si moral fusese deja distrus de catre fascistii lui Horia Sima cu complicitatea tacita a regelui. In contextul dat pe mine nu ma mira deloc ura pe care multi o afiseaza fata de ideile liberale daca tinem cont de razboiul pe care l-au dus legionarii impotriva a tot ceea ce a insemnat candva liberalism si care a fost combatut exclusiv cu violenta si asasinate.

Orice om intreg la cap ce isi permite luxul de a analiza ideologic si semantic declaratiile politice facute in cei aproape 27 de ani de aparenta democratie precum si felul in care abordeaza si comenteaza lumea diverse evenimente si declaratii politice isi poate da seama ca doctrina politica in Romania, indiferent ca vine din stanga sau dreapta se rezuma in fond la un amalgam de idei comuniste si fasciste ce sunt propagate in spatiul public si care scoate tot ce e mai rau din oameni.

Iar constatarea asta e un lucru trist, extrem de trist.

1704116