România e scumpă și la reducere

Mai devreme m-am apucat să arunc un ochi peste ofertele de Blackfriday fiindcă anul ăsta n-am avut timp să mă documentez în prealabil.

De fapt n-am avut nici chef…

Mă uit mai mult de curiozitate pentru că nu prea mai am ce să cumpărși oricum din România de regulă nu cumpăram nimic altceva în afară de cărți.

Întâmplător, uitându-mă pe site la PC M@dd (în caz că nu-i știți sunt vechi și în urmă cu 10 ani când încercau să crească făceau spam peste tot pe unde apucau) am dat peste  un server HP DL360 – G6 aflat în ofertă.

În caz că nu v-ați prins, PC M@dd vinde produse la mâna a doua, sau a treia. De fapt nu prea contează la a câta mână sunt, important e că nu sunt noi.

Cum de mi-a sărit în ochi tocmai serverul ăsta?

Păi am și eu unul aproape identic, spun aproape pentru că al meu are 6 bay-uri de 2.5″ cu tot cu caddy-uri pentru HDD/SSD și are 32 GB RAM.

În definitiv vorbim de un server relativ vechi, nu din epoca de piatră, dar nici foarte nou, un server care, deși e puternic, consumă curent cât trei servere noi la un loc care au specificații tehnice și de zece ori mai mari. Fiecare!

Ori un astfel de server, cu configurația pe care o am eu, costa maxim 150 de euro pe aici pe la noi prin sat, nu peste 210 euro la ofertă de Blackfriday și 310 euro preț normal:

Prima tendință a multora e să considere că ăștia de la PCM@dd au umflat prețurile înainte de Blackfriday și acum încearcă să vândă la suprapreț profitând de hype-ul generat de ziua respectivă.

E posibil, dar puțin probabil din moment ce concurența directă a celor de la PCM@dd practică în linii mari aceleași prețuri.