Restul e tacere

Daca tot va vorbesc de filme sa va dau si exemplul unui film reusit. Aseara HBO a difuzat in premiera ultimul film al lui Nae Caranfil „Restul e tacere”. Un film despre realizarea primului film romanesc de lung metraj in perioada 1911-1912 sub titlul Independenta Romaniei (a circulat si sub alte titluri).

Regia filmului „Restul e tacere” a fost excelenta. Se vede ca Nae Caranfil a avut parte si de un buget pe masura, dar a meritat. Subiectul ales este binevenit din mai multe puncte de vedere. Odata pentru ca ne reaminteste sau ne invata despre primul film romanesc de lung metraj, alaturi de ilustrarea acelei perioade istorice. Dar filmul ne arata si cum mentalitatile romanesti s-au schimbat prea putin intr-o suta de ani. Cine nu recunoste in Leon pe Becalli?


Actorii, in frunte cu Vizante, au fost sublimi. Au reusit sa potretizeze atat de bine o epoca, un stil de viata, de atitudine si de caracter.

Va recomand acest film pentru o seara linistita. Apoi puteti vedea si filmul Independenta Romaniei lansat in 1912, primul film romanesc de lung metraj, chiar aici.