Renovare sau demolare?

Primaria Sibiu s-a apucat de renovat o cladire din strada Turnului 4. Proiectul prevedea consolidare si amenjare, dar cam seamana a demolare. S-a renuntat la sarpanta cu elemente gotice, grinzi pictate etc. Balint Sz. de la s.c. Utilitas e proiectantul, iar executantul s.c. Sinecon, aceiasi care se vor ocupa si de alte doua cladiri din centru ale Primariei: Piata Mica 25 si 22. Cu siguranta ca “baietii destepti” s-au acoperit de hartii si avize, dar la fata locului grinzile vechi, inca bune sunt date deoparte. Vedeti mai jos imagini si va minunati… apoi comentati!

Renovare sau demolare?  Renovare sau demolare?  Renovare sau demolare?

UPDATE: Am primit pe email o scanare dintr-o carte bilingva ce arata istoricul acestui monument istoric din Strada Turnului 4. Asa ca orice abuz in asa zisa renovare devine caz penal, asta daca se sesizeaza cineva!
Renovare sau demolare?

3
Lasă un răspuns

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
newest oldest most voted
ioan

Stii macar cine este Szabo Balint? Dupa ce te informezi, da-ti dinou cu parerea, asa ca un expert in arhitectura si ingineria constructiilor ce esti.

ioan

Doar atat ai despre el? Poate aflii si ca este unul dintre cei mai buni ingineri de constructii din tara, ca e un foarte apreciat profesor universitar, si a… poate nu te-au informat sursele tale – este presedintele comisiei regionale a monumentelor istorie. Daca nici szobo Balint nu mai are voie sa isi dea cu parerea in ceea ce priveste constructiile istorice, atunci nustiu zau… Poate te pun pe tine presedinte al comisiei, avand atatea cunostinte in materie. Nu mai aruncati cu pietre in oameni ca nu toti merita.