Razboiul nu e solutia

Atacul Israelului asupra regiunii Gaza provoaca multi morti, raniti si foarte multa suferinta. Stirile ne sunt prezentate sec, dar dincolo de cuvinte si date sunt imaginile si fotografiile si marturiile celor prezenti acolo. Victor Roncea prezinta evenimentele zilnic. Vedeti acolo si declaratia unui medic norvegian (video) alaturi de restul de marturii si de date. Pana azi sunt deja 600 de morti si mii de raniti. Foarte multi sunt copii. Mi-e atat de greata! Ce justificare poate avea razboiul? Niciuna!

9
Lasă un răspuns

9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
newest oldest most voted

Am urmarit evenimentele din Gaza suficient cat sa imi dau seama cine se afla in spatele lui. E simplu daca pierzi timpul pe internet rasfoind date si ascultand fapte punandu-le cap la cap. Ecuatia e simpla: Hamasul care este subventionat de Iran; Iranul aflat in doua pozitii delicate: 1. la finele armistitiului cu Israel, si 2. tot la finele programului de inarmare nucleara; Rusia in calitate de vanzatoare de armament folosit de Hamas, asadar rachetele Quassam sunt pentru iubitorii de actiune, babele care urmaresc stirile ori pentru cei care tin evidenta mortilor si ranitilor din Gaza. Afacerile dubioase aflate in… Read more »

sper sa nu se ajunga la al 3-lea razboi mondial . totusi trebuie facut ceva si cu Hamas .

Bine ca nu e si razboiul nostru. Atunci ne-am intrista mai mult.

Cinic, mai Gigele. Oamenii mor, si mai rau, mor copii si alte victime inocente care inca nici nu stiu ce e aia Iran si petrol. Dar e acolo, si nu doare atat de tare. Putem oricand schimba postul pe Dan Negru sau pe Romantica, si lumea este iar frumoasa. Acum ne agitam atata pentru ca este chiar sub ochii nostrii. Pe planeta nu a fost niciodata pace. In Africa erau revolutii, Darfur si altele, dar ce nu stiii nu te doare. Gaza a fost mereu teren minat, si va fi atata timp cat mai locuiesc oameni acolo. Cred ca pana… Read more »

Eu le vad ca pe niste victime colaterale, oricat ar suna de cinic. Nu-mi stan fire sa plang necazul altuia desi asta este o trasatura de caracter a neamului. Spun asta cand vad guvernul Boc care se ocupa prioritar de criza gazului dintre Rusia si Ucraina, in loc sa se ocupe de blocajul economico-financiar de prin Carpati, de criza majorarilor salariale din majoritatea ministerelor ori de alte crize de interes national.
Ce nu inteleg vizavi de acest razboi este pasivitatea Statelor in timp ce ONU se intruneste de urgenta la orele 2 ale noptii.

ousama zadeh

cea ce se intimpla in Gaza este un genocid si o crima de razboy. nu este prima pe care o efectuaza Israilul asupra poprul Palestenien, si sirian si Libanezi. poate lumea sa uitat Kana 2 efectoata asupra Libanezi inBeirut 2006. si in ani 80 a fost si Kana 2 totusi a fost efectoata asupra Libanezi. nu se numera crimele Israilului e la 1948 pina acuma incepindu de la Dier Yaseen pina 2009. totul sub umbrela USA si sub ochi natiunu unite. si dupa fiecare Razboiul sau genocidul Israilul iese gisticata pe plan politic. si ne spune ca securitatea Statuui Israil… Read more »

ousama zadeh

dragi mei in acest coment am sa va dau pe date toate crime a israilului asupra poporul Palestenian. In Haifa 20 / 06/1947. 78 de morti si 24 de ranit dupa ce grupuri terorite zioniste au pus o bomba intru o cutie de legume in piata ( grup Itsel si grupul Lihee). 13 /12/1947. intru un sat aproape de orasul Yafa. satul se numa Alabasie. un grupe de terorist Israilian se numeste Hagana au atacat acest sat au arungat granade si au implantat bobe cu timer. au omorit 7 si au ranith citeva, a morit o femei gravida si un… Read more »

partial adevar graieste zadeh; Israelul chiar nu se teme sa isi puna inca o data in cap toata lumea araba cunoscut fiind faptul ca are antecedente. Intrebarea de o mie de puncte este daca o va face si acum continuand presiunile in Gaza concomitent cu reluarea confruntarilor cu Iranul. Ce se afla in umbra expectativei americanesti? Rusia se va multumi doar cu rolul de furnizor de armament si munitie rezervandu-si dreptul de spectator? Cu un Osama la carma si un Putin in umbra totul este obscur. Ii preferam pe Bush si Putin la carme. Acum cert e ca Putin e… Read more »