PSD Sibiu are nevoie de schimbare… la conducere

Am fost luni seara la o nouă emisiune la Realitatea Sibiu pe tema PSD. Am devenit un fel de jurnalist/blogăr expert în PSD Sibiu. Alături de mine în studio a fost şi Cosmin Ionescu, vicepreşedinte PSD ce a făcut multe acuzaţii la adresa lui Cindrea şi Suditu în cadrul unei conferinţe de presă. Ce am reţinut eu din toată ziua de luni (conferinţă, emisiune, telefoane multe, discuţii): Cindrea se simte ca un şarpe încolţit; Radu Micu de la Monitorul de Sibiu face gazetărie pro-Cindrea pe faţă (la conferinţă colegele de breaslă râdeau înfundat cum venise pregătit Radu cu întrebările şi informaţiile de la liderul PSD); aparent Cosmin Ionescu este singur anti-Cindrea, dar în realitate sunt mulţi mahări PSD care îl susţin local, printre ei fiind Cotora, Podgorean, Vraciu şi alţii; se vor face alegeri în PSD anul acesta şi Cindrea va avea mai mulţi contracandidaţi; se lucrează de zor la recrutarea într-o tabără sau alta a membrilor şi delegaţiilor din teritoriu; vor urma noi dezvăluiri din PSD Sibiu.

Ce am mai reţinut: Cindrea spune că umblă prin baruri Ionescu şi na…. De Cindrea, Suditu, Langa şi Banciu se ştie ca sunt adepţii uneia mici (votci) de dimineaţă. Faceţi un test: mergeţi mîine dimineaţă la PSD şi căutaţi-l pe Langa. Pariu că a luat două trei ţuici de dimineaţă. Nu poate altfel.
Ce am mai observat: Deşi Ponta a declarat abil evaziv că nu este de acord cu scandaluri în presă între colegi PSD, acesta fiind argumentul lui Cindrea că este susţinut de marele şef pe care nu l-a votat, am observat pe telefonul lui Cosmin Ionescu un apel primit de la Daciana Sârbu luni seara, înainte de emisiune…. Unde mai pui că există şi o corespondenţă pe email între Ionescu şi Ponta pe acest subiect, plus că o delegaţie de PSD-işti sibieni a fost la Bucureşti la întâlnire cu Ponta, înainte de conferinţa de azi… Toate adunate ne spun aşa:

Concluzia: ape tulburi în PSD Sibiu. După 13 ani de autocraţie vremea lui Cindrea a trecut. Suditu îl urmează. Sper doar ca noii lideri să fie mai deschişi spre oameni, mai transparenţi şi mult mai democratici. Conducerea centrală a partidului deşi spune că nu se implică, va ajuta la executarea lui Cindrea şi Suditu până în 20 iunie anul acesta.
Mai jos aveţi emisiunea de luni seara de la Realitatea Sibiu. (am amânat de aseară această postare pentru a include şi emisiunea de la Realitatea Sibiu, dar din păcate aceasta nu a mai apărut online. Când va apare o voi include mai jos.)