Prieteni şi jurnalişti

Aseară la Realitatea Tv Sibiu a fost o emisiune despre noua conducere la PSD şi impactul asupra filialei locale. În studio, dizidientul PSD Sibiu, Cristi Marinescu, încolţit de jurnalistul Dan Tomozei. Moderator Victor Stoica. Marinescu a evitat toată emisiunea să dea detalii despre aşteptatele reforme din PSD Sibiu. Deşi sunt zvonuri şi chiar decizii la nivel înalt care anunţă sfârşitul pentru Cindrea, Suditu şi echipa. Dar cu cine să fie schimbaţi? Cristi Marinescu nu pare să aibă forţa necesară pentru a schimba foarte mult la Sibiu. În ce priveşte prestaţia presei din studio… hmmm. Încerc cu greu să mă abţin de la unele comentarii acide. A făcut-o deja un alt jurnalist local. Faceţi voi doi plus doi şi înţelegeţi ce vreţi. Cine nu pricepe să mă caute pe email… Mai jos aveţi şi emisiunea.

UPDATE: Cum era de asteptat replica lui Tomozei a aparut pe siteul ziarului sau. Cititi si voi aici Asta pentru ca eu merg pe transparenta aici pe blog si permit si comentariile spre deosebire de colegul de breasla.
Am sa ii raspund aici la intrebarile sale din articol, cele adresate direct mie.
1. Inregistrea dintre Cindrea si Marinescu de pe Podul Minciunilor nu este facuta de mine, ci este de pe net. Mi-a parvenit si pe email, de la un email fictiv creat. Primesc astfel de informatii adesea. Si cititorii blogului stiu asta, pentru ca aici au citit multe informatii si barfe in premiera…. barfe concretizate.
2. Articolul din Sibiu 100% nu este semnat pentru ca nu este scris de mine. Nu semnez ceva ce nu scriu. Daca vrea Tomozei sa afle daca si cat a platit Cristi Marinescu pentru aceea pagina (sa nu uitam ca firma sa are contract de reclama cu Sibiu 100%) sa intrebe patronatul ziarului unde muncesc. Nu ma ocup de contracte publicitare. Eu doar scriu unele texte. Mai avem si colaboratori si articole publicitare date de clienti.
3. Blogul acesta este fondat de mine (chit ca nici asta nu imi mai apartine), dar aici sunt lasat sa scriu ce vreau. Oricum nu este ziar. Alte reguli! La ziarul Sibiu 100% sunt angajat cu carte de munca, spre deosebire de multi jurnalisti locali. Acolo am anumite responsabilitati, prin fisa postului. Politica editoriala este dictata de patronat, ca peste tot, evident. Editorialul si textele semnate de mine, imi apartin. Restul colaboratori, etc cum am explicat mai sus.
Sper ca am lamurit pe toata lumea….

PS: Interesant cum se vorbea despre un blog unde a apărut o înregistrare… dar nu se pomenea sursa.

PS2: Cand jurnalistii dau lectii de „bun simt” nu este normal… Nu acesta este rolul presei… Mai ales când vin cu lectia invatata de acasa de la stim noi cine si arunca sparla la final de emisiune cand stiu ca se iese din emisie… offff!

Concluzia mea: Politicienii cu prietenii, jurnalistii, lupi moralisti. Vai ce oras!