Prieteni şi jurnalişti

Aseară la Realitatea Tv Sibiu a fost o emisiune despre noua conducere la PSD şi impactul asupra filialei locale. În studio, dizidientul PSD Sibiu, Cristi Marinescu, încolţit de jurnalistul Dan Tomozei. Moderator Victor Stoica. Marinescu a evitat toată emisiunea să dea detalii despre aşteptatele reforme din PSD Sibiu. Deşi sunt zvonuri şi chiar decizii la nivel înalt care anunţă sfârşitul pentru Cindrea, Suditu şi echipa. Dar cu cine să fie schimbaţi? Cristi Marinescu nu pare să aibă forţa necesară pentru a schimba foarte mult la Sibiu. În ce priveşte prestaţia presei din studio… hmmm. Încerc cu greu să mă abţin de la unele comentarii acide. A făcut-o deja un alt jurnalist local. Faceţi voi doi plus doi şi înţelegeţi ce vreţi. Cine nu pricepe să mă caute pe email… Mai jos aveţi şi emisiunea.

UPDATE: Cum era de asteptat replica lui Tomozei a aparut pe siteul ziarului sau. Cititi si voi aici Asta pentru ca eu merg pe transparenta aici pe blog si permit si comentariile spre deosebire de colegul de breasla.
Am sa ii raspund aici la intrebarile sale din articol, cele adresate direct mie.
1. Inregistrea dintre Cindrea si Marinescu de pe Podul Minciunilor nu este facuta de mine, ci este de pe net. Mi-a parvenit si pe email, de la un email fictiv creat. Primesc astfel de informatii adesea. Si cititorii blogului stiu asta, pentru ca aici au citit multe informatii si barfe in premiera…. barfe concretizate.
2. Articolul din Sibiu 100% nu este semnat pentru ca nu este scris de mine. Nu semnez ceva ce nu scriu. Daca vrea Tomozei sa afle daca si cat a platit Cristi Marinescu pentru aceea pagina (sa nu uitam ca firma sa are contract de reclama cu Sibiu 100%) sa intrebe patronatul ziarului unde muncesc. Nu ma ocup de contracte publicitare. Eu doar scriu unele texte. Mai avem si colaboratori si articole publicitare date de clienti.
3. Blogul acesta este fondat de mine (chit ca nici asta nu imi mai apartine), dar aici sunt lasat sa scriu ce vreau. Oricum nu este ziar. Alte reguli! La ziarul Sibiu 100% sunt angajat cu carte de munca, spre deosebire de multi jurnalisti locali. Acolo am anumite responsabilitati, prin fisa postului. Politica editoriala este dictata de patronat, ca peste tot, evident. Editorialul si textele semnate de mine, imi apartin. Restul colaboratori, etc cum am explicat mai sus.
Sper ca am lamurit pe toata lumea….

PS: Interesant cum se vorbea despre un blog unde a apărut o înregistrare… dar nu se pomenea sursa.

PS2: Cand jurnalistii dau lectii de “bun simt” nu este normal… Nu acesta este rolul presei… Mai ales când vin cu lectia invatata de acasa de la stim noi cine si arunca sparla la final de emisiune cand stiu ca se iese din emisie… offff!

Concluzia mea: Politicienii cu prietenii, jurnalistii, lupi moralisti. Vai ce oras!

16
Lasă un răspuns

10 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
newest oldest most voted

Vai,vai..

hai mai, ce s-a intamplat? tu cu tomozei erati prieteni, razboinici impotriva cenzurii. chiar asa?

Stii dupa ce zicala se ghideaza Tomozei in tot ceea ce face? Hotul striga hotii!

Dan Tomozei are de data asta mare dreptate. Si eu mi-am pus aceleasi intrebari, iar explicatiile tale nu stau deloc in picioare. Faptul că pozezi mereu in victimă şi traiesti cu impresia că lumea din jurul tau este intr-o continuă conspiratie impotriva ta cred că deja nu mai este un secret pentru nimeni in presă. Distractive sunt insa derapajele tale si modul in care le justifici. Si ca sa inchei in nota blogului tau, o cioară mi-a croncănit că vei schimba patronatul. Ia ghici pentru pe cine vei proslăvi probabil în viitorul foarte apropiat. Noroc ca mai e vreo juma… Read more »

STEFAN

Intre multe discutile la care am avut parte intre Nelutu Cindrea si diversi ziaristi. Acesta dicta articolele pe care acestia sa le scrie si se mandrea de asa zisa prietenie (liguseala) a d-nului Dan Tomozei(ca sa nu amintesc cuvintele directe spuse de acesta la adresa ziaristului pentru ca nu am un limbaj A-la Vanghelie) deci eu m-as gandi in locul lui pe cine vreau sa sprijin. Sa nu mai vorbim de stirea zilei ca d-nul Cindrea si gasca lui de hoti negociaza intrarea in PDL frumos din partea lor!!!(nu ca nu le face jocul lor de ani bunii si am… Read more »

Asi vrea sa reiei, daca poti si daca iti face placere, intr-unul dintre viitoarele materiale, un subiect delicat aici la Sibiu si anume felul in care membrii de baza ai PSD – Sibiu au facut bani pe spatele sibienilor, sa dezlegam odata si odata misterul asta pentru care toata lumea se minuneaza cum de PSD are din ce in ce mai putini sustinaturi la Sibiu. Eu sunt pregatit sa-ti dau cateva informatii, ce zici? Te intereseaza? Pentru inceput iti spun de Crama “Apoldu de Sus” care a fost achizitionata de firma HOSER a carui actionar este Gh. Suditu printr-un artificiu… Read more »

STEFAN

Da! m-ar interesa mai multe detalii despre Florin Orlatea ex-director de la Vinaria: <<<<<>>>>>>

nasul

Toată povestea asta pornită de la C.Marinescu şi dorinţa de a-şi face campanie la Realitatea TV Sibiu, cu sprijinul telefonic al lui Titus Corlăţean şi cu penibilele contre ale unui băiat care are iluzia că e ziarist şi,dacă ţin minte, îl cheamă Tomozei sau aşa ceva…toată povestea, aşadar, e un mare rahat (dar, nu turcesc!). Rahat românesc e ceea ce se întâmplă la PSD Sibiu şi va mai continua să fie aşa câteva săptămâni, nu mai mult(după o elementară deducţie logică). Rahat maaaaare este, din păcate, presa din Sibiu, aproape în totalitate. În ce sens? 1. TV Sibiu, acela al… Read more »