PNL-ul nu-l mai vrea pe Ciolos

pig-752555

In urma cu cateva zile, drept raspuns la un comentariu pe Facebook, Dacian Ciolos a dat urmatoarea declaratie:

Polonezii au început mai devreme decât noi și în mod mai organizat, cu o anumită continuitate indiferent de guvernare, în ultimii cca 10 ani. Tocmai în ideea stimulării și a investițiilor românești în afară, și a promovării comerțului exterior, creăm o Agenție pentru Investiții și Comerț în cadrul Ministerului Economiei. Regândim totodată diplomația economică și comercială în acest context. Dar mai e nevoie și de o dinamică pe un nivel superior a capitalului românesc, cel construit pe onestitate, predictibilitate și viziune de dezvoltare pe termen mediu și lung (și nu pe „tunuri”, cumetrii politice sau speculații).

Apoi, toapa aia cu ochelari de conduce PNL-ul mai mult de fatada a iesit public si-a declarat ca PNL n-o sa-l sustina pe Dacian Ciolos si guvernul sau de tehnocrati dupa alegeri pentru ca „nu poți să mergi cu un guvern tehnic pe o perioadă mare de timp”.

Ori ceea ce incearca sa spuna duduia asta e cat se poate de corect si aplicabil in politica romaneasca. PNL-ul e la randul lui plin de cumetrii politice, de speculatori si de oameni al caror scop e sa dea tunuri cat mai multe. E suficient sa citesti articolele de pe aici, sau de pe avrig.eu privind smenurile celor de la PNL-ul local ca sa intelegi de fapt ca pe alocuri pot sa fie mai toxici decat aia de la PSD. De fapt e suficient sa-i pui la socoteala pe penelistii si fostii pedelisti ce au trecut pe la DNA si mai apoi pe la arest, sau cei care ar trebui s-ajunga macar in fata instantei, precum Vosganian, ca sa intelegi ca doamna Gorghiu chiar n-are niciun fel de rusine cand declara asa ceva.

Probabil va intrebati care-i asocierea dintre ceea ce-a declarat Dacian Ciolos si ceea ce-a declarat Alina Gorghiu, ei bine pentru ca Romania sa-si reformeze clasa politica e nevoie inainte de toate sa-si reformeze votantii.

Cum poate face asta? Pai e simplu, intai trebuie sa scape de presiunile puse de catre diversi abonati la troaca de laturi a partidelor si lucrul asta inseamna sa inlocuiasca din functie toti cumetrii politici ce in ziua de azi conduc deconcentratele, cu profesionisti apolitici, care sa evalueze munca angajatilor in baza unor criterii stricte de competenta si performanta. Treaba asta incepe cu revocarea din functie a diversilor prefecti, directori de institutii etc. si cu evaluarea metodica a performantelor fiecarei institutii in parte.

Dacian Ciolos a inceput deja sa faca lucrul asta, si lucrul asta supara atat PNL-ul cat si PSD-ul, pentru ca fara prefectii afiliati politic si implicati in smenuri se pierde influenta din teritoriu si astfel exista riscul ca partide mici, locale sa castige de acum incolo in detrimentul marilor partide politice, iar lucrul asta nu-i de neglijat si nici de ignorat.

Pentru PNL Dacian Ciolos si Klaus Iohannis au reprezentat acel sfant Graal pe care PSD-ul l-a descoperit in Raed Arafat in urma cu cativa ani. Numai ca, Dacian Ciolos cel putin pana in momentul de fata, spre deosebire de Raed Arafat si-a asumat rolul de prim-ministru si nu a devenit doar un produs de marketing al partidului care l-a promovat si sustinut in functie.

Tocmai de aceea e ideal pentru PNL ca Dacian Ciolos sa nu faca prea multi purici ca prim-ministru pentru ca o sa deranjeze pe foarte multi si o sa provoace reducerea controlului pe care PNL-ul il are in prezent asupra multor localitati si judete.

Solutia prin care se poate salva Dacian Ciolos e oferita chiar de Alina Gorghiu, care-l primeste cu bratele deschise in PNL unde actualul prim-ministru poate sa devina partas la smenuri, sau macar martor, ceea ce-l face complice si il obliga astfel sa se complaca in mocirla smenarilor. Ce Raed Arafat n-a facut-o pana la urma?

Despre Klaus Iohannis nu are rost sa mai scriu nimic pe subiect, el intrase in mocirla de ceva vreme…

pig-752555