Perchezitii de amploare

Aproape ca nu mai trece nici o saptamana fara ca o gazeta sa titreze dis de dimineata „Perchezitii de amploare …”. Dupa punctele de suspensie de obicei se pune orasul sau judetul unde au loc perchezitiile si aproape de fiecare data e vorba de trei categorii de infractiuni:

  • evaziune fiscala (acea macro-evaziune despre care toti stiu si zic ca exista si despre care se plang ca nu e combatuta)
  • infractiuni cibernetice
  • tepe de toate felurile (de la metoda accidentul la credite cu acte false)

Aproape de fiecare data au loc perchezitii si arestari intr-un cadru restrans. Adica perchezitii in 5-10 locatii, maxim 10 arestati si 2-3 retinuti la sfarsitul zilei.

Ori treaba asta ma face adeseori sa ma intreb unde dracu’ e amploarea? Amploarea e atunci cand perchezitionezi 20 de judete din 41 nu 2. Si cand descinzi la 50-100 de locatii nu la 5 locatii.

Desigur, daca ne raportam la faptul ca romanul de rand (chiar daca-i un limbric irelevant in societate) are intentia sa tepuiasca nu doar statul sau privatul ci si normele civice si de bun simt intr-un fel sau altul (nedeclarare de venituri, furt de curent sau gaz, nepurtarea centurii de siguranta, parcarea in locuri nepermise etc.), o descindere in 5 locatii e ceva de amploare pentru ca evazionistii sau contrabandistii in cauza sunt organizati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *