Pe Simona o consiliaza Gigi?

5585ccb7682ccf91409a8a23

In urma cu vreo 10 ani fotbalul romanesc incepea sa intre intr-o faza de declin datorita faptului ca o serie de smenari ajunsi patroni si mai ales presedinti peste cluburile de fotbal au inceput sa ia o serie de decizii tampite.

Cum investisera sume destul de mari de bani in cluburile respective, bani murdari ce urmau sa fie spalati prin afacerile din fotbal, acesti smenari aveau si expectativa ca rezultatele sa fie rapide.

Ori performanta in orice domeniu se obtine in timp nu se cumpara. Smenarii astia consiliati de alti smenari au cumparat „talente” straine sperand ca vor face performanta cu ele. Si n-au facut pentru ca nu aveau posibilitatea sa faca asa ceva.

Cluburile mari au facut mereu performanta incercand sa pastreze acelasi format al echipei ani la randul, iar jucatorii se schimbau doar in cazurile in care existau motive temeinice. Dar acest lucru n-avea cum sa se intample la noi pentru ca cei care au ajuns sa conduca fotbalul romanesc habar n-au de fotbal, habar n-au de fapt ce inseamna sportul in sine, ce inseamna competitia si ce inseamna fair play. Si cu lacomia lor, cu smenurile lor si mai ales cu impertinenta lor au ajuns sa strice tot.

In felul asta echipe de legenda, echipe care au facut performanta fie au retrogradat, fie pur si simplu s-au desfiintat pentru ca datorita smenarilor lumea nu a mai apreciat sportul si nu s-a mai dus la meciuri. S-au dus doar unii, niste golani fara rost in viata care mergeau la fiecare meci fiindca paradoxal erau platiti sa faca asta si sa bata adeseori oameni nevinovati din tabara adversa in timp ce altii plateau bani grei pentru un loc in tribune.

Ba mai mult performantele obtinute in ultimii ani sunt mizerabile, ca s-o spun mai bland. Si sunt mizerabile pentru ca fiecare smenar dinasta a inteles ca atunci cand un meci e pierdut datorita lipsei de omogenitate a echipei de vina-i antrenorul si acesta trebuie schimbat. Ori schimbarile astea si de antrenori si de jucatori si de stil de joc si asezare in teren n-au adus decat mediocritate.

Fotbalul romanesc, cel care pana prin 1998 reprezenta Romania in lume si era ambasadorul tarii din punct de vedere sportiv a ajuns in ruina, cu fosti fotbalisti implicati in smenurile banditilor si ajunsi la parnaie, cu antrenori umili care atunci cand patronul vorbeste despre echipa si despre meciuri par ca-s acolo doar ca sa lustruiasca pantofii unora si nu sa se ocupe de echipa.

Si uite asa lipsa asta de rabdare, de statornicie si de munca in adevaratul sens al cuvantului si-a pus amprenta, iar acum la mai bine de 15 ani distanta fotbalul romanesc e un sport care ne provoaca lehamite.

Din pacate se pare ca nu doar fotbalul romanesc e in situatia asta ci si tenisul romanesc, din moment ce aparent si Simona Halep a inceput sa-si schimbe antrenorii la fel de des ca un patron de club de fotbal.

Simona Halep a pierdut vineri în sferturile de finală ale turneului de la Birmingham, 6-2, 0-6, 6-7, contra Kristinei Mladenovic, din Franța, iar o zi mai târziu l-a concediat pe Victor Ioniță. Antrenorul a revenit sâmbătă singur în România și nu va merge la Wimbledon. Noul antrenor al Simonei este tot un român, Daniel Dobre.

sursa Digi24

Nu am putut sa inteleg niciodata de ce Simona Halep si-a concediat antrenorul dupa un meci pierdut. Pana la urma nu antrenorul joaca pe teren si nu antrenorul e responsabil pentru starea psihica a jucatorului. Antrenorul e responsabil doar pentru pregatirea tactica si tehnica, ori cand vedetismul ti se urca la cap si te crezi superior desi nu esti intotdeauna superior e normal sa faci greseli si mult mai normal e sa pierzi meciuri pentru ca performanta inseamna munca, inseamna in primul rand esecuri.

Sper ca Simona Halep nu e consiliata de vreun „expert” din clubul Steaua chiar daca-i legitimata acolo, fiindca daca-i asa atunci exista mari sanse ca pana la urma cariera ei sportiva sa se opreasca la locul 3 WTA si sa decada la fel cum au facut-o multi altii care au ascultat de smenari in loc sa incerce sa faca performanta cu adevarat.