Nu inteleg cultura moderna

Cam asa pot sumariza ideea principala din zilele acestea. Este iar FITS la Sibiu (Festivalul de teatru). Vin mii de straini sa joace la Sibiu, sa se vada reciproc. Vin si turisti sa ii vada. Iar este invazie de bucuresteni avizi de acest gen de cultura moderna… Adica un altfel de teatru. Nu clasic, ci unul mai ales stradal, asemanator cu circul. Are si un nume si aplauze, dar eu nu il inteleg. Adica nu fac distinctia intre teatru si circ in acest caz. Bineinteles ca sunt si piese de teatru bine apreciate de critici la Sibiu zilele acestea.

Cam atat despre oful meu cu arta. In rest Sibiul musteste zilele astea de cultura. A fost jazz, acum teatru, apoi film (TIFF) si printre ele alte evenimente culturale de mai mica amploare. Ce mai, doar nu degeaba mananca sibianul dimineata cultura pe pita! Adio slana!

PS: Oare cati din sibienii avizi de cultura si pricep ceva sau dau doar din cap a admiratie la orice besina trasa pe scena?!

Foto: https://printreranduri.eu

Căutări:

8
Lasă un răspuns

7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
newest oldest most voted
STOIAN KAROL IOAN

ziaristule m ai lasat masca cu ….gazele tale De ce intrebi niste babe despre ARTA , sau tu crezi ca doar criticii misca un deget ,activitatea artistica se transforma in arta. Ti am mai zis , mai demult , ca doar noi spectatorii putem face diferenta in ceea ce priveste valoarea sau reprezentarea unui act artistic; E bina ca esti obiectiv si recunosti ca nu este chiar pe gustul rau …dar oare cite sunt ROYAL DE LUX iti poate raspunde viziunea circului teatral,care incearca sa angreneze si spectatorii in derularea piesei…original si apropie spectatorii de actori, care fac un efort… Read more »

Lavinia M

Domnulr Blaga sunt in asentimentul dumneavoastra cand pomenim de acest mascarici de festival. Nu este asa ! Bani pe la spate, pe care DNA-ul ar trebui sa-i controleze, pseudo artisti si mai ales pseudo organizatori (in persoana lui Chiriac). Dumneavoastra si cei din Ultimul Ceas chiar au curaj sa vorbeasca ceea ce Tribuna si alti gazetari parati de la Antena 1 o spun ! Ese rusinos ca nu investim in festivaluri cu traditie si mai mult ca nu investim in TEATRU ! Rusinos Sibiu ! Rusine sa ne fie ca avem atatia homosexuali care se dau mari organizatori !

STOIAN KAROL IOAN

@Lavi discriminarea este pedepsita , iar luzia,subtila,caci Chiriac ar fi homo nu cred ca nu cred ca va da dreptul sa criticati ceva ce nu intelegeti;Schimbati canalul A dovedit ca este un bun manager din moment ce stie sa aduna atiti bani pt festival; De fapt il acuzati ca aduce atitia straini ,artisti, turisti , in fiecare an ca sa mai vina ceva bani in fosta capitala culturala europeana, Hai sa l criticam la sfirsitul festivalului…si poate pina atunci va mai schimbati ideiile si poate va mai deschideti la minte , terminind prin a vedea pozitiv orice incercare de a… Read more »

Nu vad care este legatura directa intre orientare sexuala si calitatea de organizator reusit. Poate reusiti sa imi explicati superficialitatea aceasta!

STOIAN KAROL IOAN

Blaga poti sa fi suparat ca iarasi ai dat cu caruta n gard;
Il critici pe Chiriac si belgienii il decoreaza, iar economia urbei isi freaca miinile de atitia turisti
MARE AIURIT ACEST DL CHIRIAC
;;;;;;;;

M.

eu nu prea sunt fanul teatrului in general, dar ma bucur foarte mult ca exista festivalul asta. pentru sibiu, pt arta si pt cei carora le place.

STOIAN KAROL IOAN

daca voi cei din pressa mass media dati exemplu de calitate poate si ceilalti va vor urma deci sincer pressa scrisa este cea mai penibile din toata lumea ……nu esti vizat, inca nuamai Irieni,Bulanei ?Zavorance si alte silicoante de te intrebi ce rost mai are MINISTERUL EDUCATIEI sincer asa mocirla ca vomiti noroc cu acest pd de Chiriac care face valuri….acu deoinde cind te prin, la flux sau la reflux ps sa nu mi spui ca tot ce este arta tie iti place????Blaga ideea este ca lumea sa aiba de unde sa aleaga si cel mai important ….SA ALEAGA CE… Read more »