Noii patroni Monitorul de Sibiu

Exact! Nu e vorba de un singur patron asa cum reiesea din comunicatele de presa, ci de mai multi. Firma care a preluat Monitorul de Sibiu de la Grupul EMI se numeste Consult Asig Srl. Deja pe pagina de internet a ziarului a aparut numele acestei firme ca proprietar. Dar cine sunt actionarii acestei firme si, deci, patronii Monitorul de Sibiu?

Radu Micu
Radu Micu

Am consultat Registrul Comertului pentru o transparenta a patronatului e media si am gasit ca Radu Micu este actionar in firma cu 50%. Radu Micu se stie ca si-a legat numele de Monitorul de Sibiu inca de la infiintare, alaturi de alti asociati. Dupa tranzactia cu EMI a ramas un simplu actionar minoritar si nu mai prea putea fi vazut pe la redactie. Acum a revenit prin acesta noua tranzactie.

Alaturi de el ceilalti actionari sunt: Mircea Grigore Sgarbura cu 30%. De asemenea un fost angajat Monitorul de Sibiu care a plecat odata cu Radu Micu la firma de pensii private a lui Carabulea acum doi ani. Dancasiu Oprisor cu 10%, un tanar de 25 de ani de care nu va pot spune prea multe. Ultimul actionar, tot cu 10% este Claudiu Popescu, fost tehnoredctor la Monitorul de Sibiu, revenit pe aceasta functie acum. Claudiu este cunoscut unor sibieni mai ales pentru pasiunea sa pentru endurocross.

Administratorul desemnat al acestei firme este Mircea Grigore Sgarbura. Principala activitate a firmei ce a preluat Monitorul de Sibiu este “Activitati ale agentilor si broker-ilor de asigurari”.