Mircea e cum e, dar restul?

Bai eu v-o spun sincer. Mi-am dat seama cam ce fel de om e Mircea Badea asta inca de pe vremea cand a facut-o pe nevasta lui Visurat grasa.

Am avut de-a face de-a lungul timpului cu sute de ticalosi si absolut toti dintre ei s-au dovedit in acelasi timp si lasi.

Orice individ care n-are argumente pentru a te combate ideologic si astfel recurge la atacuri suburbane folosind aspecte ce tin de viata personala nu e decat un impertinent las si ticalos. Ori Mircea Badea fix asta a dovedit ca e cand s-a legat de nevasta aluia si tocmai de aceea l-am tratat cu maxima ignoranta in tot acest timp.

Ieri insa am vazut ca ardea internetul pe tema faptului ca Mircea Badea a zis ca studentii sunt lichele, drogati si alte astea de parca de la unul ca el te si puteai astepta la altceva mai bun.

Acum faptul ca el a zis ce-a zis era previzibil si il inteleg pentru ca atat poate omul la nivel intelectual si n-ai de ce sa ai asteptari de la el.

Ce nu inteleg e faptul ca s-au scandalizat toti pe subiect si au inceput cu fel de fel de cacaturi similare cu ce a facut el. Ori sa te cobori la nivelul unuia ca el si sa te apuci sa-l injuri in fel si chip te desconsidera automat ca om si te pune in aceeasi categorie cu prostul.

Ba mai mult e dovedit stiintific deja ca prostului caruia ii dai importanta se crede destept si o sa iasa in definitiv invingator pentru ca prostul nu intelege ca e prost oricat de mult te straduiesti sa-i dovedesti lucrul asta.

In alta ordine de idei in urma cu ceva vreme Ciutacu l-a turnat pe un angajat al IKEA pentru un comentariu scris pe privat, in timpul liber pe Facebook, iar IKEA a facut fix ce trebuia. S-a delimitat de opinia angajatului, i-a respectat-o si a respins atacul lui Ciutacu, iar tot internetul era in extaz (link cu povestea aici – la ora la care scriu e indisponibil, dar sper sa-si revina).

Ieri bula de Facebook dadea share masiv la chestia asta unde se incearca oarecum motivarea si justificarea unei potentiale concedieri a lui Mircea Badea.

Sa ne facem intelesi deci. Cand un individ oarecare o face de oaie in timpul liber e de neconceput ca el sa fie concediat de firma la care lucreaza, dar cand altul face cam acelasi lucru e perfect acceptabil si plauzibil.

Si da, stiu Badea e jurnalist, formator de opinie etc. Vorbim totusi de niste drepturi exercitate in timpul liber, iar firmele conduse cu oaresce discernamant ar trebui sa se delimiteze mereu de prosti si de ceea ce fac atunci cand nu sunt la servici, dar au tot dreptul sa ia masuri cand un prost o face de oaie in timpul programului si pe canalul oficial.

Apropo de subiect, dupa cum spunea si George aici, majoritatea firmelor evita sa angajeze angajati inteligenti pe posturi banale pentru ca aia inteligenti stiu fix cat valoreaza munca lor si sunt capabil sa negocieze si sa argumenteze concret orice pretentie pe care o au in fata angajatorului. Ba mai mult aia inteligenti gandesc in afara tiparelor impuse de firma si sunt capabili sa vina cu idei noi, idei ce pot sa fie costisitoare asa ca firmele cauta cu precadere oameni care sa faca munca pentru care sunt platiti nu sa fie genii. Si daca angajatii sunt asa cum trebuie nu exista motiv ca ei sa fie dati afara doar pentru ca unora nu le convine ce au declarat candva.

Atata tot.