Esecul unei generatii de parinti

Screen Shot 2017-03-04 at 07.20.38

Cel mai dezbatut subiect (dupa PR stunt-ul de la Oscar desigur) in ultimele zile e rebeliunea unei eleve din clasa a VII-a fata de sistemul de invatamant.

Acuma subiectul e unul clasic si destul de comun de altfel, insa povestea asta s-a facut remarcata pentru ca la un moment dat s-a reusit viralizarea sa.

Copila despre care toata lumea are numai cuvinte de lauda are dreptate si initiativa, insa cel mai probabil o sa esueze in demersul sau pentru simplul fapt ca sustinerea pe care o primeste se rezuma la „like” si „share” ca orice alta initiativa de acest gen de altfel.

Insa nu despre sansele de reusita ale demersurilor respective vreau sa vorbesc ci despre ceea ce reprezinta in fond „rebeliunea” elevei respective si anume esecul unei generatii de parinti.

Sistemul de invatamant nu e infect doar fiindca e condus de directori afiliati politic ce sunt acolo doar sa sifoneze din banii scolii in interes personal sau fiindca scoala romaneasca produce prosti pe banda rulanta fiindca toti profesorii buni au plecat in Spania la capsuni si i-au lasat in loc pe cei mediocrii ci datorita faptului ca intreaga generatie de parinti care s-a format in perioada de tranzitie a inchis ochii in fata tuturor abuzurilor care se fac in cadrul sistemului de invatamant din Romania in defavoarea odraslelor lor.

Evident ca din cand un cand mai apare cate un parinte revoltat, dar incet si sigur e „readus” cu picioarele pe pamant de catre ceilalti, majoritatea care se complac cu sistemul infect si care nu dau doi bani pe faptul ca prin ignoranta lor distrug viitorul copiiilor.

Cumpararea bunavointei cadrelor didactice a ajuns atat de mainstream incat astia de la Muranos au oficializat-o printr-o colectie de bijuterii special destinate cadrelor didactice.

P.S. In ziua de azi sunt de preferat elevele de genul asta si mai putin tocilarele.