Marko Bela, un maghiar care nu vrea in Romania

Am gasit urmatoarea stire la EuroSibiu.ro. Comentariile sunt de prisos. Acum Bela e si el in campanie si ii mai minte nitel pe maghiari ca le da Transilvania Ungariei, doar sa il voteze, apoi lasa balta subiectul. Din asta reiese clar ca Marko Bela e un politician ROMAN!

Preşedintele UDMR a prezentat o hartă a componenţei etnice a Transilvaniei, conform recensământului din 2002, în care teritoriile locuite preponderent de maghiari erau însemnate cu roşu.

„Pata roşie (de pe hartă, n.r.) putea fi şi mai mare dacă nu exista Trianonul în 1920. Trebuie să întoarcem roata istoriei. Să fim uniţi în orice clipă pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri. Ne doare Trianonul şi ne doare 1918. După alegeri e sărbătoarea naţională a României, dar evenimentul nu ne bucură, ne doare, pentru că acea întorsătură a istoriei a însemnat 70 de ani de agonie. Nimeni să nu ne ceară să ne bucurăm de această zi, deşi o respectăm”, a spus Marko Bela.
El a arătat că, totuşi, în 1 decembrie maghiarii ar putea sărbători victoria în alegeri a UDMR.
În discursul său, preşedintele UDMR a mai spus că maghiarii sunt doar un milion şi jumătate, deşi ar fi putut fi trei milioane, dar aceştia pot să reprezinte voinţa şi mesajul a trei milioane de oameni dacă se vor prezenta toţi la vot.