Logo-ul campaniei Sibiu Capitala Bunelor Maniere a fost furat?

UPDATE: Ungurul Bulan a descoperit EXACT sigla copiata de cei de la Capitala Bunelor Maniere… Foto mai jos!
Intrebarea asta imi staruie in minte si sper ca va raspunde cineva…. Dupa cum se vede in imagine logo-ul portocaliu este al Capitalei Bunelor Maniere facuta de Tribuna, Antena 1 Sibiu si sustinuta de Primaria Sibiu si multe alte institutii. Logo-ul rosu este al unui site american pentru cei ce vor mirese din Rusia. Siteul american este detinut de Romantic Tours, Inc (firma din SUA denumita pe scurt RTI).

Pe siteul american scrie clar si ca logo-ul e protejat de legile americane ale copyright-ului:

“Exclusive Rights. The Website is operated by RTI. The content, visual interfaces, images, logos, button icons, interactive features, information, graphics, design, compilation, computer code, products, software, services, and all other elements of the Website that are provided by RTI (the “RTI Materials”) are protected by United States copyright

Sigla sibiana din 2010 seamana izbitor cu cea americana din 2003. Nu e identica, dar in oglinda si cu mici modificari e aceeasi. Oare au incalcat cei de la Tribuna legea copyrightului american care nu permite asemanari asa de mari ca dintre cele doua logo-uri?! Sau credeau ca merge la noi in Romania orice….

UPDATE: Sigla copiata de Capitala Bunelor Maniere vine de aici. Foto captura arata clar asta. (multumiri Ungurul Bulan)

Logo-ul campaniei Sibiu Capitala Bunelor Maniere a fost furat?

Căutări:

20
Lasă un răspuns

15 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
newest oldest most voted
Marius O

Acest logo a fost foarte dezbatut in cateva emisiuni de la Ultimul Ceas pe Eveniment TV si un specialist invitat acolo a aratat peste 10 modele de logo care arata clar ca s-a copiat si ca aceasta campanie a fost o mare teapa data sibienilor. Ii rugam pe cei de la Eveniment Tv sa ne dea linkul cu emisiunea in care s-a dezbatut in mod profesionist aceasta situatie.

Marius O

imi cenzurati mai nou mesajele trimise catre dumneavoastra ?

Marius O

Am spus intr-un mesaj de-al meu anterior ca aceasta sigla a fost dezbatuta pe larg cu un specialist in emisiunea Ultimul ceas de la Eveniment tv unde s-a demonstrat clar ca aceasta sigla a fost furata si ca fondurile investite de primaria sibiu pentru acest proiect au fost papate in co. cu Antena 1 Sibiu. Ii rugam pentru concretizarea celor spuse pe cei de la eveniment sa ne dea linkul cu emisiunea asta.

Marius O

spuneam ca am vazut o emisiune la eveniment tv – ultimul ceas care au dezvaluit primii despre impostura asta

Marius O

eveniment ar putea sa puna un link cu acea emisiune pentru a demonstra in cate variante sunt aceasta sigla furata.

Marius O

domnule blaga, ia priviti cand s-a discutat la eveniment de sigla. am gasit pe blogul emisunii lor: https://ultimulceas.evenimentsibiu.ro/?p=172

marius

clar ca este furata ideea pentru logo, e ca aia cu frunza de la turism 🙂

toti descoperitorii :)) cu totii au descoperit primii “impostura” 🙂
ia priviti aici un mesaj din 28.09.2010: https://csufans.sibiul.ro/viewtopic.php?t=884&postdays=0&postorder=asc&start=285
p.s. intr-adevar, logoul seamana cu altele dar asta poate sa se intample din doua cauze: 1. creatorii a avut aproape aceeasi idee (ceea ce nu e greu), 2. s-a cumparat logoul de undeva, asa cum s-a intamplat cu logoul romaniei. si, avand in vedere ca nu s-au cheltuit sume din bani publici pentru realizarea lui, nu vad unde e problema.

Unguru_Bulan

uite aici poza originala…..https://www.istockphoto.com/stock-illustration-5296129-hands-shaking-heart.php…ori au cumparat-o organizatorii….ori au copiat-o…..desi eu as alege varianta 2…ca e tipic tribunei….

Tavi Repede

aceasta poza vectoriala costa ~14 euro pe site… nu cred ca aveai ce sa copiezi la banii astia… O poza copiata simplu “de pe net”” nu e vectoriala si ca atare are si multe limitari grafice. Deci…

Tavi Repede

iar culoarea se poate schimba usor, poza cumparata e editabila… deci logic nu s-a furat nimic pt ca nu avea rost si era si foarte dificil… Asta e

Unguru_Bulan

14 dolari pt tribuna ma gandesc ca e scump….tavi sti si tu dtp ce am uitat eu..1.ia poza bag-o in illustrator si da-i live trace…la 4 culori sau grayscale si vezi cum o face. 2. iar o potzi baga in illustrator dak nu iese cu live trace si o potzi face cu pen`u dupa poza….in fine…las ca dak esti cumite itzi aduce mosul o carte cu totul despre illustrator….sau mai bine aia cu….sa tac dak nu stiu nimik…..

Unguru_Bulan

@tavi…..¨Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile¨

TOLONTAN

bai eruditilor ..nu copierea logoului este importanta,in fond doua miini sa string sio alta culoare …simbolistica se aseamana. Mesajul e important Unii se bat cu pumnul in piept,si cap, ca uite ce vor ei sa faca,escoperind gaura macaroanei,ca de acu SE VA SALUTA SI SE VA SPUNE ,MULTUMESC…MIERE SI VOIE BUNA ACESTE LUCRUREI SUNT DEPRINSE DE LA VIRSTA DE 2 ANI IN SOCIETATI NORMALE….ACU UNA DE LA PRIMARIE IMI SPOUNE CA DACA VREAU ,CEVA, BINE DACA NU SA FAC LOC CELORLALTI…U O ABUREALA CARE SINCER ESTE DOAR PROPAGANDA NE LAUDAM CA DE FAPT VOM DEPRINDE CEI 7 ANI DE ACASA… Read more »

Tavi Repede

@unguru… prietene orice se poate copia.. asta nu inseamna neaparat ca orice nimic de 14 euro e copiat…

Unguru_Bulan

@tavi…tavi fi serios…suntem in romania….