Grecii si evaziunea fiscala

IMG_1428

Cat timp a tinut povestea cu referendumul grecesc privind returnarea banilor primiti drept imprumut si toata tevatura legata de subiect, aproape de fiecare data cand am citit un articol pe tema grecilor mi s-a indus ideea ca grecii sunt cei mai mari evazionisti si ca nicaieri nu dau bon fiscal, iar principala problema in Grecia e de fapt evaziunea fiscala.

Ei bine, fara sa am posibilitatea sa confirm acest lucru am mers pe mana ‘stiutorilor’ si am considerat poporul grec drept unul de evazionisti (ca si romanii de altfel), dar prima mea interactiune cu un grec mi-a dovedit contrariul.

Astfel pentru ca setul de cartuse reincarcabile pe care l-am folosit in una dintre imprimate a decis sa refuze sa mai functioneze m-am gandit sa-mi caut un set de cartuse compatibile pe net, oriunde altundeva numai in Spania nu pentru ca in Spania, cartusele de imprimanta sunt extrem de scumpe (ca si in Romania de altfel). Si cu putin noroc am gasit pe eBay doua seturi de cartuse (8 cartuse in total) mult mai ieftine decat m-ar costa un sigur cartus aici.

Am facut comanda si 4 zile mai tarziu au ajuns cartusele la posta, iar in pachet pe langa cartuse surpriza!, un bon fiscal:IMG_1428

Si din sutele de comenzi facute online pana acuma, cu exceptia celor locale unde au venit facturi, la restul am primit doar o tidula tiparita din eBay cu comanda.

Deci da, grecii sunt toti evazionisti 🙂