Irelevanta la superlativ

Screen Shot 2015-09-24 at 07.25.59

Ieri, in feed mi-a sarit in ochi o stire de pe Ora de Sibiu, care e pe cat de irelevanta pe atat de absurda:

Screen Shot 2015-09-24 at 06.11.13

In articolul din care am scos captura de ecran de mai sus autorul arunca un titlu bombastic, demn de „breaking news” pentru a incheia concluzionand ca sigur am mancat acolo. Nu doar eu, ci noi toti.

Pai uite cocosel ca eu n-am mancat acolo si pana sa scrii tu articolul asta nici macar n-am auzit de restaurantul asta, aparent „unul dintre cele mai cunoscute”.

Uimirea mea, dar si a multora fata de articolul asta tine de lauda intensa si atentia intensa acordata in articol acestui restaurant. Practic citind articolul nu poti concluziona decat ca citesti un advertorial. Dar de ce i-ar face cineva un advertorial unui restaurant care se inchide?

Si de ce s-ar inchide un restaurant unde mancarea e excelenta (conform autorului), unde preturile sunt dintre cele mai ieftine (tot conform autorului) si care este unul dintre cele mai cunoscute (desigur conform autorului).

Ori daca relevanta asta lasa de dorit, probabil ca in spatele articolului in cauza stau alte intentii si presupun eu ca vorbim de fapt de un advertorial pe ultima suta de metrii, cu ajutorul caruia patronii spera sa mai ‘salveze’ ceva. Altfel nu inteleg nici pe departe paragraful de incheiere:

Despre restaurantul Cardinal
Restaurantul Cardinal este unul dintre cele mai apreciate restaurante din Sibiu. Meniul este adaptat tuturor gusturilor și se axează în special pe bucate tradiționale românești cu ar fi Tochitura, Mixed-Grill Dracula, Mușchi File Afumat la Grătar sau Frigărui. La Cardinal poți să fii sigur că mănânci cei mai buni și mai mari Mici și cea mai delicioasă Ciorbă de Burtă din Sibiu.

Desigur, cum era de asteptat de altfel, nu sunt sigurul care a sesizat irelevanta unei stiri despre o bodega ce se inchide si astfel, comentatorii din Sibiu, aparent clienti ai restaurantului si-au spus opinia fata de restaurant si articol:

Screen Shot 2015-09-24 at 07.25.59

Cred ca relevanta acestui articol e data de cele doua comentarii si nu de laudele redactorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *