Evolutia telefonului de la caramida la tigla

telefon tigla

In urma cu vreo 10-15 ani cand apareau pentru prima data la noi in tara telefoanele mobile toata lumea le zicea caramizi fiindca forma si aspectul lor aduceau mai mult sau mai putin a caramida. Forma era de cele mai multe ori influentata de asezarea modulara a pieselor si doar elementele de design ale carcasei faceau diferenta intre telefoane de fapt.

telefon tiglaIn zilele noastre caramizile de acum 10-15 ani au devenit tigle din nevoia de a oferi ecrane mai mari  pentru a satisface nevoile clientului in era dispozitivelor mobile. Astfel, daca in urma cu cativa ani vi se parea amuzant sa vedeti pe cineva vorbind la caramida lui sunt curios cum vi se pare tipul din imaginea de mai sus care abia isi poate cuprinde cu mana tigla.

Eu unul mai de moda veche cum sunt m-am decis (ca o rezolutie de an nou) sa revin la un telefon deja clasic Nokia 6210 fiindca pentru mine telefonul a fost inventat ca sa vorbesc la el nu sa stau pe Facebook sau sa-mi fac poze pitzipongesti sau chiar sa ascult manele in timp ce merg pe strada ca sa vada lumea ca am telefon cu mp3.

Evident ca e adevarat ceea ce se spune si anume ca traim in era telefoanelor destepte si oamenilor prosti.