Doctorita Laura Retzler s-a sinucis?

Subiectul care tine atentia opiniei publice zilele acestea este cel al mortii doctoritei Laura Retzler.

Descoperirea cadavrului, asa cum relateaza presa locala, a dus pe anchetatori cu gandul la sinucidere. De la inceputul relatarilor despre acest caz, chiar daca nu am fost acolo, am facut un scurt profil al victimei si sincer nu cred in teoria ca s-a sinucis.

Tribuna de azi scrie ca “Laura Retzler a fost găsită într–un adăpost de animale, cu venele tăiate şi cu o lumânare lângă ea dupa ce ingurgitase o doză mare de medicamente.” Mai departe in articol se scrie “Şi-a lăsat toate lucrurile în maşină, şi-a luat o lumânare şi şi-a tăiat venele cu lama, după ce, înainte de aceasta, luase o doză mare de medicamente. Doctoriţa şi-a pus capăt zilelor probalil imediat după ce a dispărut din Sibiu.”

Coraborand aceste informatii cu profilul victimei legat de familie, cariera etc sincer ce credeti? S-a sinucis? Nu vi se pare ca aduce cu inscenare? Ce sinucigas nu lasa bilet sau ceva scris? Mai mult, de ce sa iei medicamente si apoi sa te tai cu lama? Si de ce in padure, foarte departe de lume? Iar faza cu luat lumanare….este nu socanta ci arata cat de penibili sunt achetatorii. Hai sa fac un pariu cu voi ca pe parcursul anchetei reiese ca lumanarea a fost pusa de un trecator care a gasit cadavrul dar nu a avut curajul sa anunte. Ce doctor ia medicamente sa se sinucida si apoi isi taie venele? Credeti ca nu stia efectul medicamentelor? De ce sa iti tai venele cu lama in padure? Tipologia sinucigasului spune ca acesta vrea cel mai adesea sa fie gasit. Daca nu vrea sa fie gasit, rar, atunci locatia aleasa e ideala.
Dar apare problema metodei, de fapt metodelor, in acest caz. Rar, daca niciodata, vezi sinucigasi sa se sinucida folosind mai multe metode simultan. Folosirea lamei e apanajul casei, a spatiului interior, nicidecum a pustietatii. Aceste locatii sunt folosite de sinucigasi care vor sa se arunce de pe stanci, etc.

Deci? A fost sinucidere domnilor anchetatori? Cand ati folosit ultima data un profiler?

4
Lasă un răspuns

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted
Anonymous

de data asta, cred ca te plictisesti… Nu e nicio controversa! Doctoritza s-a sinucis. PUNCT. Nimic mai simplu… Avea o viata de rahat, frustrari gramada si o casa la vanzare! In plus, nu e obligatoriu ca sinucigasii sa lase bilet de adio… Mai ales daca ii apuca depresia brusc! Oricum cred ca nu merita nici macar o farama de mila cei care decid sa isi ia viata! Daca asa au decis… duca-se!

Calin Blaga

Hmmm … Anonimule sau Anonimo..nu stiu cat stii tu ca eu stiu doar ce a dat Politia publicitatii si ce spun cei ce o cunosc. Chestia cu casa de vanzare o stiu, dar sincer nu vad legatura. adica toti care isi vand o casa se sinucid?? Plus ca mai avea un apartament pe Sos Alba Iulia… asa ca…nu tine! Eu imi sustin teoria pe o analiza pe care aici am redat-o foarte succint. Daca vrei facem o dezbatere, ceea ce cred ca ar fi binevenita, astfel ca politistii si procurorii sa fie mai vigilenti si mai profesionisti cand ancheteaza astfel… Read more »