D.N.A. re-deschide programul Sibiu 2007 … cu catuse

Iata mesajul lui Florin Chilian trimis presei din Romania:

Achiziţiile Programului „Sibiu, Capitală Culturală Europeană 2007”, vor fi verificate de Direcţia Naţională Anticorupţie. Ministerul Culturii şi Cultelor a devenit în ultimii trei ani ai guvernării PNL o adevărată şcoală infracţională care funcţionează pe bani publici.

Adrian Iorgulescu, ca ordonator principal de credite, a virat sume de peste 2.000.000 (doua milioane) de euro firmei STAR MEDIA MUSIC SRL, firmă pe care tot domnia sa o înfiinţase cu puţin timp înainte de a fi ministru al culturii şi cultelor!

Curtea de Conturi detine declaraţiile scrise ale membrilor Comisii de negociere şi recepţie numite de Adrian Iorgulescu prin Ordinul nr. 2371 din 15. 11. 2005, cum că nu au negociat niciodată cu nimeni, nu au văzut şi nu au recepţionat nicicând acele produse, fiind doar obligaţi să semneze documente înregistrate în fals!

În data de 19 decembrie 2008, ora 12.00, Florin Chilian şi Marius Marian Şolea, consilier în Ministerul Culturii şi Cultelor, au depus o nouă sesizare la Direcţia Naţională Anticorupţie. Cei doi solicită Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie explicaţii privind dosarul de cercetare penală nr. 279 din 2007, dosar care a fost făcut MCC de cei doi şi în cadrul căruia Curtea de Conturi a României a fost obligată să înainteze DNA rezultatele controlului de anul trecut.

În demersul lor din 19 decembrie 2008, cei doi au sesizat DNA, printre altele, următoarele:
1. Totalitatea achiziţiilor publice prin care s-a derulat Programul ”Sibiu, Capitală Culturală Europeană 2007”, cu prezentarea în detaliu a condiţiilor în care s-a încheiat contractul de publicitate (contract 3538 din 14.07.2006), atribuit companiei Generic Audiovizual SRL, în valuare de 3,2 milioane RON.
2. Contractul nr. 2207 din 08. 05 2006, în valoare de 600000 lei, care a dus la amplasarea Statuii Generalului De Gaulle din piaţa cu acelaşi nume.
3. Programul Naţional pentru Achiziţia de Cărţi şi Abonamente la Publicaţiile Culturale pentru Bibliotecile Publice, anii 2006 şi 2007, déjà celebrul program de promovare a imaginii României în ţările membre UE, de această dată pentru anul 2007. Pentru 2005 şi 2006, acesta este cunoscut mediatic ca fiind ”prima de murături”, program prin care Adrian Iorgulescu, ca ordonator principal de credite, a virat sume de peste 1.000.000 (un million) de euro firmei STAR MEDIA MUSIC SRL, firmă pe care tot domnia sa o înfiinţase cu puţin timp înainte de a fi ministru al culturii şi cultelor.

Pentru cele enumerate mai sus, cei doi au sesizat la 1 octombrie 2008 şi Curtea de Conturi a României, aceasta fiind acum în procedura de ”prelucrare” a rezultatelor controlului desfăşurat la Ministerul Culturii şi Cultelor. Prin acest demers cei doi speră ca instituţia respectivă să înainteze DNA constatările evidente, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, când o parte din prejudiciul constatat a fost déjà recuperat.

Semnatarii sesizări l-au asigurat pe domnul Procuror şef Daniel Marius Morar că nu vor renunţa la acţiunea lor de a dovedi faptul că Ministerul Culturii şi Cultelor a devenit în ultimii trei ani ai guvernării PNL o adevărată şcoală infracţională care funcţionează pe bani publici.