Divortul si dreptul la replica

Acestea sunt doua prevederi ale noului Cod civil adoptat ieri. Era si timpul ca divorturile sa se faca la Oficiul Starii Civile, acolo unde te si casatoresti. Numai daca sunt neintelegeri privind divortul sa ajungi la Tribunal. Asta e foarte bine, usureaza mult divorturile.

In ce priveste dreptul la replica, desi unii din presa sa oftica acum, e foarte bine. Cred ca e dreptul unui cetatean ce a fost jignit sau lezat in vreun fel de un articol de presa sa aiba dreptul sa replice. Ca altfel suntem ca in comunism. Prea s-a trezit unii jurnalisti sa creada ca sunt zei prin TV, radio sau ziare. Si eu sunt jurnalist, dar si cetatean. Sa nu uitam cum acum 2 saptamani Tribuna m-a atacat la persoana pentru ca in calitate de cetatean am cutezat sa fac o petitie online impotriva construirii de blocuri in Padurea Dumbrava. Desi am dat un drept la replica, nu a fost publicat! Asa au patit multi cunoscuti de a-i mei cu multe ziare si TV locale. Era timpul ca jurnalistii care au uitat regula de aur a celor trei surse sa primeasca un bobarnac sa revina la realitate. Bineinteles vor fi unii care vor abuza de dreptul la replica, dar astea se reglementeaza prin legislatie.

6
Lasă un răspuns

6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
newest oldest most voted
Ciobanu

Fain, motivarea asta cu divortul e ca si cum urmeaza acum sa facem treaba mare tot acolo unde mancam.

gelu

calin, din pacate majoritatea celor care conduc ziarele nu sunt jurnalisti de profesie. Sunt economisti, juristi….adica mari manageri ! asta pentru ca ziceai ca dreptul tau la replica nu a fost publicat.

mos

Ma, terminati cu formularea “dreptul la replica” si cu cele trei surse. Ati auzit despre ele de la citiva profesorasi de la Jurnalistica care (cacofonie intentionata) au frunzarit niste manuale. Nu orice ineptie kilometrica reprezinta o replica. Se publica replica, nu dreptul la replica. Asa e unii:repeta ca papagalii ce aud(e).

Ciobanu

Orice nimic? Contract? Semnatari?
Bag de seama ca ai o nevasta tare intelegatoare 🙂

tanya

Sunt perfect de acord cu divortul la Oficiul Starii Civile. Daca sotii consimt liber sa desfaca intelegerea numita casatorie, nu vad de ce trebuie sa intervina Tribunalul care sa hotarasca ceea ce oricum sotii au hotarat deja. Repet, daca sotii au ajuns de comun acord la o intelegere in acest sens. Ne place sau nu, din orice unghi de vedere privim, casatoria este un contract, iar daca ambele parti au hotarat de buna voie sa-l denunte, nu vad de ce trebuie sa intervina Tribunalul. Daca unul dintre argumente ar fi aspectul religios, atunci lucrurile stau cam asa: Biserica respinge divortul,… Read more »