Diplomatie? care diplomatie?

De cand am plecat din tara am incercat sa stau departe de viata politica, am comentat uneori anumite chestii insa am evitat astfel de subiecte aici pe blog.

Si totusi nu ma pot abtine.

Se pare ca, ilustrul ministru de Externe, acelasi Baconschi care in urma cu 1 an frauda la Paris alegerile prezidentiale, suparat pe faptul ca, datorita incompetentei diplomatice a ministriilor care s-au perindat pe la Externe in ultimii 3 ani, Romania a primit primele 2 cartonase rosii din partea unor tari UE privind intrarea in spatiul Schengen, s-a trezit sa ameninte UE cu opozitia in cazul aderarii Croatiei la uniune.

In mod ironic, exact tarile care au sustinut aderarea Romaniei la UE in urma cu 4 ani, au ajuns sa regrete optiunea lor si sa caute diferite tertipuri pentru a impiedica o noua eroare diplomatica.

In tot acest timp, presedintele isi baga papagalul in fata si ameninta voalat Uniunea cu opozitia in cazul aderarii Croatiei.

M-as bucura totusi daca vreun consilier le-ar preda putine lectii de economie, politica, diplomatie si morala celor din corpul diplomatic romanesc, fiindca Croatia nu se poate compara nici peste 100 de ani cu Romania.