Dezbatere la Sibiu

Redau mai jos invitatia la o dezbatere de anvergura realizata la Sibiu de Centrul pentru Jurnalism Independent. Sa speram ca oamenii de presa vor fi prezenti…

Stimati colegi,
Va invitam sa participati la o discutie informala pe tema „Dreptul la buna guvernare”, cu Ioana Avadani (CJI) si George Ene (Clubul Roman de Presa), traineri in acest program.
Intilnirea se va desfasura marti, 23 iunie, incepind cu orele 17:00, la Hotel Continental Forum din Sibiu.
In cadrul discutiilor ne propunem sa abordam urmatoarele subiecte generale:
– Cum functioneaza „statul de drept” la nivel local? Este legislatia cunoscuta si implementata? Cit de important este „factorul subiectiv” in buna functionare a administratiei locale?
– Care sunt problemele cu care se confrunta mass-media locale (atit jurnalistii cit si companiile de media)? Exista presiuni politice, economice sau de alte natura asupra presei?
– Cit continut „local” se mai gaseste in mass-media locale? Sunt televiziunile locale pregatite pentru procesul de digitalizare? Pot ziarele si saptaminalele locale fruniza informatia locala „pierduta” de audiovizual prin procesul de afiliere la retelele nationale?
– Care sunt problemele cu care se confrunta mass-media locale in contextual crizei economice? Disparitii de publicatii, „migrari” pe net, reduceri de personal, etc…
Totodata, ne intereseaza ce activitati si programe pot intreprinde CJI si partenerii sai pentru a raspunde nevoilor jurnalistilor din presa locala.
Estimam ca intilnirea va dura doua ore si ne dorim sa aiba un caracter colegial, informal si extrem de practic. Speram ca invitatia noastra va va stirni interesul. Asteptam confirmarea participarii dumneavoastra la adresa ioana@cji.ro.
Intilnirea este realizata cu sprijinul Ligii Jurnalistilor din Sibiu.