Michael Jackson a blocat internetul

Stirea asta am auzit-o aseara la ProTV in cadrul celor 20 de minute de stiri prime-time exclusiv despre cantaret. Si la TVR1 i-au dedicat la principalul jurnal de stiri vreo 15 minute la inceput. Un amic informatician, mi-a dat azi noapte link la un articol care arata cum stirea mortii lui Jackson a blocat multe site-uri mari…

Site-urile Google News, Wikipedia, a ziarelor si televiziunilor s-au blocat sau au incetinit datorita traficului crescut brusc de 5 ori! Si oricum site-urile astea aveau deja trafic mare. Twitter s-a blocat din nou. Vestea mortii lui Michael Jackson mai ca a blocat parti din internet. Asa ca si televiziunile romanesti i-au dedicat spatii pe masura la jurnalele de stiri, inclusiv editii speciale, cum a fost aseara la Antena 1, emisiunea Acces Direct.

Sincer, personal toata stima pentru muzica lui Michael, desi nu a fost niciodata favoritul meu… Genul sau muzical pe vremea cand era in voga, nu era pe gustul meu. Pe atunci imi desfatam spiritul cu Led Zeppelin, Deep Purple, The Animals, Frank Zappa, Janis Joplin si multi altii.

Vestea mortii artistului m-a socat prin amploarea stirii si efectul in randul maselor. Asta probabil si pentru ca fanii sai sunt principala grupa de varsta ce foloseste internetul in Occident, mai ales.