Despre televiziunile romanesti… cu mult sictir!

zeustv

Evit sa ma mai uit la televizor. Si daca e musai sa ma uit (din dinverse motive) prefer un serial sau un film pe HBO, Cimenax sau AXN. Plus uneori desene animate… desi fiica mea Karina nu le prea agreeaza. Ea prefera „mimi” (bebe) la calculator, adica pe YouTube. Dar atata cat ma mai uit la televiziunile romanesti, mi-am dat seama ca au ajuns din rau in mai rau. Suferim de o mare tabloidizare nationala a televiziunilor. Atat de mare ca nu imi vine sa cred. Ok, am inteles ca OTV si ProTv au luat-o de mult pe aratura, urmati pentru audienta de National, Kanal D, Acasa etc Dar pana si Antena 1 si-a tabloidizat jurnalul de seara (ala atat de premiat ani la rand?!). Unde naiba am ajuns ca natie?! La TVR e mai liniste, poate prea liniste cu emisiuni pentru pensionari senili (care nu se prind la cheremul cui e postul). Realitatea si Antena 3 se intrec la breaking news… Azi miine parca ii vad ca dau foc la vreo cladire… si apoi filmeaza primii de la fata locului… asta asa in pana de stiri senzationale. Si pe langa toate aceste canale nationale mai sunt vreo 100 de care nici nu mai stiu… Ultima gaseslnita de TV numita Zeus TV apartine lui Luis Lazarus (foto pagina web a televiziunii divine!)…

Despre televiziunile locale nu pot spune prea multe. Realitatea Tv s-a dat la fund…. ProTV o urmeaza in reducerile de personal care nu prevestesc nimic bun (a se citi inchiderea statiei). Antena 1 sub patronajul lui Presecan de la TransAgape propsera… doar oare cat timp?! Mai ales ca noul sediu a ramas de caruta… Adica l-a ridicat din betoane si asa l-a lasat. Oare nu mai are bani sau nu mai e vandabila publicitatea la TV locala? TV Sibiu traieste. Doar ca nu stim noi. Iar TV Eveniment mai tine sus steagul in ce priveste emisiunile locale. Piata locala de TV e pe duca si e firesc. Prea multe televiziuni pe cap de locuitor. Cum sunt si prea multe ziare… Dar asta e alta poveste.

Continutul programelor TV locale este mirific… Dar ma abtin sa il comentez ca iar mi-o iau. Asa ca va las pe voi sa apreciati genialele emisiuni de la TV Sibiu cu aceeasi fata reporter, crainic, redactor etc. Sau cele de la Antena 1 Sibiu cu ilustrul Razvan Marcu… si a lui insotitoare de bord Nicolle.

Căutări: