De pe Turnul Sfatului dispar articolele

In urma cu o saptamana am rulat un programel ca sa identific linkurile invalide ce exista pe Podul Minciunilor si sa incerc sa le corectez sau sa le sterg. In raportul oferit de programelul respectiv apareau o serie de linkuri de pe Turnul Sfatului pe care le-am inclus in recentele “Recomandari” ale zilei si care pareau c-au disparut brusc.

Initial am crezut ca-i o eroare a programului respectiv si m-am pus sa verific likurile in cauza, moment in care am constatat cu surprindere ca ambele articole au disparut de pe site. Unul facea referire la o achizitie de 85000 de euro efectuata de ULBS si altul vorbea de un politician local.

Mi-am zis ca probabil au actualizat articolele in cauza si astfel s-a modificat si linkul catre ele, sau ca poate au avut parte de o amnezie in randul bazei de date si de asta au disparut, motiv pentru care am renuntat sa verific in continuare ceea ce s-a intamplat de fapt.

Azi in schimb am vrut sa scriu un articol pe tema cazului cu ‘remiza mocanitei’ si in sprijinul articolului salvasem linkul de pe Turnul Sfatului ce relata o situatie in acest caz, insa surpriza, articolul a disparut:

Screen Shot 2015-09-13 at 07.34.41

 

Cum disparitia unui articol publicat in urma cu aproximativ o saptamana nu putea sa fie doar ‘pura intamplare’ am luat la mana toate linkurile pe care le am de pe Turnul Sfatului aici pe blog si am constatat ca toate articolele au “disparut”.

Dupa putina investigatie tehnica am constatat faptul ca articolele sunt de fapt la locul lor pe siteul celor de la Turnul Sfatului, dar ca linkul catre ele s-a modificat deoarece un webmaster destept din cale afara a modificat structura linkurilor in WordPress, dar a uitat sa seteze si redirectionari de pe linkurile vechi catre linkurile noi facand astfel irelevanta utilizarea linkurilor vechi si daunand grav SEO-ului si pozitionarii anterioare a siteului in motoarele de cautare.

Oare astia care platesc reclama pentru numarul de ‘afisari’ sunt constienti ca cineva le cam saboteaza ‘afisarile’? Oare cei care finanteaza si lucreaza pentru Turnul Sfatului sunt constienti ca webmasterul mai mult ii saboteaza decat ii ajuta?