Crash Landing cu zmeul

10382095_711300482263000_4613673368978551835_o.jpg

Ieri zmeul din poza de mai jos a avut parte de o aterizare fortata intr-un morman de alge uscate si posidonia. Din fericire n-a patit nimic fiindca, asemeni termopanelor din reclamele stupide de la Q-Fort zmeul a fost proiectat sa reziste, sa rezite, sa reziste…

Intamplator poza de mai sus a fost facuta dupa o alta aterizare fortata si ceva mai violenta decat cea de ieri, insa ieri vremea a fost de-a dreptul potrivnica.

In mod normal, conform cartii tehnice zmeul poate zbura si daca la sol viteza vantului atinge maxim 21 km/h, iar la mare altitudine nu depaseste 27 km/h. Astfel, cum nu i-am mai testat fiabilitatea in conditii de vant puternic mi-am propus sa-i fac o proba si fiindca ieri, conform prognozei meteo, in zona in care urma sa zbor vantul oscila intre 19 si 21 km/h la sol am scos zmeul pentru un test.

Primul zbor realizat de pe o platforma stancoasa aflata la vreo 20 metri deasupra marii n-a provocat mari emotii deoarece, in ciuda vantului puternic zmeul a fost relativ stabil, insa i-a fost mai greu decat normal sa urce si sa coboare.

Cel de-al doilea zbor in schimb realizat pe plaja, in deschizatura dintre doua platforme stancoase a fost mult mai instabil datorita curentilor maritimi si tocmai curentii marini au fost cei care au destabilizat zmeul in incercarea sa de a ateriza in locul din care a plecat. Cum a ratat pozitia de aterizare cu vreo 3 metri si s-a apropiat periculos de mult de stanci n-am avut de ales decat sa-l accelerez in directia opusa unde-l astepta un morman de alge si posidonia asemeni unei plase de salvare.

Dupa toata aventura asta, atat zmeul cat si camera video au scapat intregi, insa desi m-am convins de faptul ca e cat se poate de stabil si pe vant puternic, nu consider o idee buna zborul in conditii de vant de peste 15 km/h la sol mai ales in zone cu puternici curenti maritimi.

Evident ca nu puteam face un zbor, chiar si in conditii meteo delicate, fara sa surprind frumusetea zonelor de coasta si astfel am surprins cateva poze precum cea de mai jos:

Si fiindca zonele vizitate sunt prea frumoase ca sa le tin pentru mine, va recomand galeriile complete de pe Mallorca Gallery – Aerial si va las mai jos un mic teaser: