Costica si parfumurile

Tocmai ce-am citit la Amy o chestie despre magazinele online de parfumuri si m-a fulgerat o amintire pe subiect. Ma rog, nu foarte apropiata de subiect, dar nici suficient de indepartata incat sa nu merite putina atentie.

Dar gata cu vorbaria inutila, hai sa va spun povestea.

In urma cu mai bine de 6 ani cand am ajuns aici intamplarea a facut ca un prieten bun care m-a ajutat cu una alta sa se iubeasca cu o fata, sa-i spunem Alina, care intr-o seara mi-a spus cateceva despre povestea ei de viata.

Asfel, Alina ajunsese pe aici adusa de sotul ei, un moldovean betivan si bataus care nu rata nicio ocazie s-o cafteasca. Doar ca odata intrata intr-un anturaj de mamici Alina a prins curaj si l-a reclamat pe sotul ei la politie care a probat abuzurile, l-a arestat pe abuzator si l-a dat pe mana justitiei. Intr-un timp relativ scurt Alina era divortata de sotul ei si primea pe langa ajutor financiar si consiliere psihologica.

Totusi, banii si psihologul nu tin loc de suflet pereche asa ca Alina ce de pe acum avea foarte mult timp liber la dispozitie a reusit sa se indragosteasca pe net de unul ceva mai tanar decat ea, caruia o sa-i spunem Costica si care se afla la momentul respectiv in Romania. Dupa cum v-ati asteptat probabil, Costica era sarac lipit pamantului fapt ce nu a impiedicat-o pe Alina sa se indragosteasca pana peste cap de el si sa-i cumpere bilete de avion ca sa-l aduca la ea peste mari si tari.

Pana aici nimic iesit din comun, doar ca noul iubit, moldovean si el era cu mult mai betiv decat fostul sot chiar daca era un betiv inofensiv.

Mno’ pentru o perioada de timp toate bune si frumoase din moment ce Costica s-a abtinut pe cat posibil sa stoarca toate damigenele. Ma rog s-a abtinut mai degraba pentru ca pe aici nu prea gasesti posirca ieftina care-ti da la temelie dupa doua-trei pahare, iar taria ce se gaseste pe aici e si de calitate si scumpa ca dracu’.

A incercat in zadar sa-si potoleasca dependenta cu cate un litru de bere ce costa maxim 1 euro si intr-o zi, in timp ce Alina era plecata sa-si ia copilul de la scoala i-a spart pusculita copilului si de banii gasiti s-a dus si si-a luat ceva tarie.

Naiva din fire Alina a crezut ca a fost un episod izolat si a trecut usor peste treaba asta, insa cateva zile mai tarziu cand abstinenta a atins cote apropiate de paroxism Costica a cedat, a asteptat sa plece Alina din nou dupa copil la scoala si a dat pe gat toate parfumurile pe care le-a gasit prin baie.

Musai sa va spun si faptul ca Alina nu locuia singura ci impartea un apartament de 3 dormitoare cu cele doua surori ale ei si daca socotim trei parfumuri de caciula atunci Costica a dat lovitura pentru c-a baut cel putin un litru de parfum si evident n-a baut chiar dintre cele mai ieftine parfumuri pe care le gasesti in orice supermarket.

Astea fiind zise sunt sigur ca va intrebati cum s-a terminat pana la urma povestea. Ei bine dupa cum era de asteptat cele trei surori n-au fost prea incantate atunci cand au constatat ca le-au disparut parfumurile din baie si cand l-au gasit pe Costica in transa cu sticlutele de parfum goale pe langa el si fara sa clipeasca l-au dat afara din apartament asemeni unei neveste inselate care-i arunca barbatului de la balcon toate bulendrele in strada.

Sunt sigur ca sunteti curiosi si ce s-a intamplat cu Costica ulterior, ei bine nimeni nu prea stie exact pentru ca dupa ce si-a revenit oarecum din “betie” Costica a mai bantuit putin pe la usa Alinei, dar a plecat de indata ce vecinii l-au amenintat ca pun politia pe el si de atunci nimeni nu mai stie nimic de el.

Portrait of happy senior woman spraying perfume in bathroom