A fugit Ghita?

Umbla vorba prin sat c-a fugit Ghita.

Daca-i adevarat inseamna ca e baiat destept. Si eu fugeam in locul lui daca eram suficient de ticalos incat sa dau tunurile pe care le-a dat el. De fapt fugeam de mai multa vreme nu in al 12-lea ceas.

Va dati seama ce fraier a fost? A tot stat pe aici si si-a pus speranta ca or sa-l scape astialalti pana cand a realizat ca astialalti nu se pot scapa nici macar pe ei pentru ca justitia, asa corupta si discretionara cum e uneori mai si functioneaza.

De fapt stiti care-i diferenta intre jefuitorii de banci si politicieni? Nu stiti asa-i?

Pai jefuitorii de banci incearca sa fure cat mai multi bani in cel mai scurt timp si apoi fug cat vad cu ochii si se ascund. Politicienii in schimb dupa ce fura prima data revin la locul faptei ca sa mai fure pentru ca sunt convinsi ca ceea ce fac ei e corect, e in interesul national si n-ar trebui sa fie pedepsit dupa cum zicea Adrian Severin ca o lege care e incalcata de prea multe ori trebuie schimbata.

Dar sa stiti ca gura pacatosului adevar graieste. Stiu ca va surprinde faptul ca ii dau dreptate lui Adrian Severin, insa chiar are dreptate.

O lege care-i incalcata de prea multa lume e o lege proasta si asta poate sa fie din doua motive:

  1. Pedepsele sunt mult prea blande in raport cu prejudiciul produs de infractiunea respectiva. Luati-l pe Dragnea Nastase drept exemplu cum face el pe lupul moralist din postura parnaiasului.
  2. Cadrul legal e depasit de realitatea socio-economica si trebuie revizuit sau reformat din temelii.

Da’ sa revenim la Ghita. Pe el oare cine-l asteapta diseara la portita? Portita penitenciarului bineinteles…