Corectorul web

Intr-o zi am primit urmatorul spam pe unul din emailuri:

Bună ziua,

Mă numesc Bianca Ionescu, am 25 de ani şi am absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti. Activitatea pe care o întreprind se axează pe verificarea ortografiei paginilor web din România.

Aş dori să vă atrag atenţia asupra unor greşeli de scriere / ortografie pe site-ul dvs., fără intenţia de a vă crea neplăceri:

 

Cuvântul greşit: societatiilor
De pe pagina web: https://www.podulminciunilor.ro/politica/criza-economica-sau-esecul-capitalismului.html
Cuvântul greşit: autoritatiile
De pe pagina web: https://www.podulminciunilor.ro/falsa-problema-a-pirateriei.html
Pentru a vizualiza greşeala daţi click aici!

Greşelile de redactare/ortografie întâlnite de un vizitator pe pagina dvs. web pot pune într-o lumină negativă firma / organizaţia dvs.

În cazul în care comandaţi acest serviciu, voi verifica întregul site cu plăcere și voi identifica toate greșelile de ortografie / scriere pentru numai  190 lei (neplătitor de TVA). Dacă site-ul dvs. conţine produse, articole ştiinţifice sau arhive, vom discuta mai în detaliu şi aceste aspecte.

Prin urmare, vă pot ajuta să evitaţi neplăcerile cauzate de prezenţa greşelilor de ortografie pe pagina dvs., greşeli care, în unele cazuri, pot împiedica situarea în listele superioare ale motoarelor de căutare. Pentru serviciul de corectură vă pot emite factură, bineînţeles, care se va achita doar după finalizarea lucrării.

 

O zi bună vă doresc,

 

Bianca Ionescu
Corector web
Vă rog să vizitaţi pagina mea (biancawebcorrector.wordpress.com)!

  • Dacă nu doriţi verificarea, m-aş bucura dacă mi-aţi semnala acest lucru („Mulţumesc, dar nu doresc acest serviciu”).

  • Dacă această decizie nu este de competenţa dvs., vă rog să trimiteţi mai departe mesajul meu către persoana vizată.

Spun spam fiindca inca nu mi-e clar de unde a procurat doamna sau domnisoara respectiva adresa de email si fiindca mai primisem un astfel de spam si pe o alta referitor la alt site unde adresa de email folosita e una ce n-am facut-o publica nicaieri.

Totusi nu vreau sa discut legitimitatea emailului ci ideea in sine si eventual necesitatea unui corector web pentru fiecare proiect in parte.

Ideea mi se pare foarte buna, in primul rand ca o persoana ce a facut o facultate in domeniul jurnalismului, literelor etc. si nu doar ca stapaneste bine ortografia, ortoepia si gramatica limbii romane dar are si un simt dezvoltat de observatie isi poate folosi aptitudinile dezvoltate in scoala pentru a-si castiga traiul facand ceea ce-i place si nu lucrand pe 8 milioane la butic fiindca datorita licentei multi patroni refuza s-o angajeze pe baza competentelor dobandite.

Un alt aspect pozitiv al acestei idei e ca o gramada de institutii pline de „dinozauri” s-au trezit nevoite sa-si faca site unde sa publice informatii de interes public si ale caror site-uri sunt pline de greseli fiindca multi din cei ce se ocupa de actualizarea site-ului au de obicei doua clase ca trenul. La fel se intampla si in cazul site-urilor de stiri unde o gramada de new media editors cu diplome de pe la Spiru Haret scriu niste analfabetisme de te doare capu’. Tocmai de aceea in opinia mea ideea e buna, iar fiecare institutie ar trebui sa plateasca un corector web pentru a se asigura ca tot ceea ce se publica pe site nu jigneste limba romana, la fel cum fiecare firma de webdesign probabil ar trebui sa contracteze un corector web pentru a-i ajuta in revizuirea proiectelor inainte de a le da clientilor.