Cat de verde esti?

Ce uşor e să postezi pe bloguri sau pe forumuri pe internet că eşti ecologist. E simplu să spui că iubeşti natura. Dar a fi verde, a fi ecologist înseamnă să acţionezi!

Eu unul am acţionar de curând, din nou, şi am creat o petiţie online pe care sper să o semneze mii de oameni. Apoi voi tipări petiţia şi o voi duce la autorităţi. Despre ce este vorba? Aşa cum am mai scris pe blogul Mazemania şi în Sibiu7.com Pădurea Dumbrava, simbol al Sibiului, este pe cale de a fi trunchiată de Primăria Sibiu şi oamenii de afaceri dornici de înavuţire pe spatele naturii.

Două mega proiecte îşi fac loc în mijlocul pădurii. Unul este Aqua Parcul Primăriei Sibiu, construit din bani publici, ce ne va costa 45 milioane de euro şi va perturba definitv liniştea Pădurii Dumbrava. Altul este cartierul de blocuri al magnatului local Ilie Carabulea care va domina Pădurea cu turnurile de 17 etaje, vizibile şi din Muzeul Satului. Impactul celor două proiecte asupra florei, faunei şi peisajului e uriaş.

De aceea eu mă opun. Mă duc la dezbaterile publice, anunţ pe cei interesaţi, facem scrisori oficiale autorităţilor, iniţiem petiţii. Totul pentru a stopa aceste proiecte în Pădurea Dumbrava.

Pentru aceea pădure am devenit verde. Tu eşti verde?

Petiţia Salvaţi Pădurea Dumbrava Sibiu o puteţi semna aici: www.petitieonline.ro/petitie-p32892052.html Anunţaţi toţi cunoscuţii de această petiţie!

Poţi să afli mai multe despre proiectele în care este implicat Călin Blaga pe pagina sa de Facebook – Mazemania