Capitala Ciobanilor din Romania

Na ca a zis-o un om cu carte si respect public! Ioan T. Morar de la Academia Catavencu si nu numai, a postat azi noapte pe blogul lui despre experienta traita la Sibiu. Iata ce zice:

Am intilnit si ardeleni nesimtiti

Sigur, nu cred ca nesimtirea este monopolul vreunei natii sau a vreunei provincii romanesti. Dar ma autoamageam cu ideea ca ardelenii sint mai seriosi (au fost sub stapiniri mai serioase!). Astazi, duminica, am fost la magazinul Real din Sibiu si am fost indispus de modul in care diversi jmecheri cu masini scumpe parcau aiurea, pe drumurile de acces, si nu in parcarea pe jumatate goala. Apoi am vazut un alt baiat de baiat care se mindrea ca a reusit sa ia un carucior pentru familii cu copii (stiti, din alea care au un fel de masinuta in fata, ca sa tina copilul preocupat), fara sa puna moneda de 50 de bani! Imediat da el a ajuns o familie cu doi copii care a fost nevoita sa ia un carucior normal! Dar nu trebuie sa ma mire, desi tocmai a fost capitala culturala, Sibiul a fost, mai multa vreme, de zeci de ani, si capitala ciobanilor din Romania! Cititi tot aici.

Expresia Capitala ciobanilor din Romania e geniala si exprima atat de bine starea acestui oras in care s-a pompat cultura pe piine in speranta ca ne transformam in Grecia sau Roma antica peste noapte.

Tot pe blogul lui Morar a aparut deja printre comentarii o alta experienta trista de la Sibiu:

O experinta asemanatoare am intalnit si eu. Am insotit niste agenti de vanzari D2D care vindeau servicii de televiziune prin cablu in 3 cartiere din Sibiu. Mai facusem acest lucru in Cluj, Turda, Timisoara, (…). Peste tot, oameni cumsecade, primitori, deschisi la conversatie si la cap. La Sibiu insa am avut un soc! O fata a fost scuipata in fata de o doamna (!), 2 agente au fost fugarite de 2 nebuni (tata si fiu) si injurate ca la usa cortului, alti agenti au avut experiente asemantoare – nu erau primiti in casa, li se vorbea urat, li se trantea usa in nas. Repet: in nici unul din orasele celelalte acest lucru nu s-a intamplat. Doar la Sibiu! Cu adevarat patria ciobanilor.

Voi ce credeti? Este Sibiul Capitala Culturala Europeana (ca simtire nu ca titlu oficial) sau Capitala Ciobanilor din Romania? Argumente va rog!

UPDATE: Sondajul initiat pe blog a decis astfel: 56% cred ca Sibiul e Capitala Ciobanilor din Romania si 43% cred ca e Capitala Culturala Europeana. Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Au fost 30 de votanti.