Nici nu m-am amuzat suficient pe seama articolului din Tribuna ca a mai aparut unul la fel de denigrator si vindicativ la adresa lui Calin.
Al doilea atac vine din partea lui Dan Tomozei, fost sibian actual emigrant in China si probabil jurnalist reputat pe acolo.
Comentariul lui Dan Tomozei a aparut pe Facebook si a fost preluat se pare de Ora de Sibiu care l-a publicat in intregime.
Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu am nimic impotriva acestor comentarii, erau de asteptat, insa eu unul ma asteptam sa apara inca de cand si-a anuntat Calin candidatura si nu dupa esecul demersului sau.
Faptul ca aceste comentarii apar doar acuma nu face decat sa dovedeasca inca odata rolul lor vindicativ si mai putin obiectivitatea jurnalistica, in cazu lui Dragos Bako sau subiectivitatea personala in cazul lui Dan Tomozei.
Calin Blaga stia in ce se baga si ce putea sa urmeze, iar atat demersul cat si esecul in acest caz si le-a asumat public.
Ce ma deranjeaza pe mine la aceste articole e limbajul denigrator folosit de cei doi, presupusi intelectuali din moment ce sunt jurnalisti, care ataca un membru al breslei fara a putea argumenta prea mult aceste atacuri in timp ce diversi interlopi sibieni scapa de ochiul vigilent al „marilor” junarlisti.
Oarecum in aceste articole eu vad reversul medaliei pentru Calin deoarece articolele scrise de el de-a lungul anilor pe aici erau in ton cu aceste atacuri. Diferenta e ca artiolele lui Calin Blaga aveau la baza anchete jurnalistice si vizau diversi politicieni sau interlopi nu colegi de breasla.
E interesant faptul ca in incheiere domnul Dragos Bako face referire la colegii plecati pe afara si la scurt timp, colegul plecat pe afara Dan Tomozei raspunde la unison.
Multi dintre cei care sunt inca pe bancile facultatii de Jurnalism au convingerea ca a lucra la Tribuna e un privilegiu. Probabil ca a fost pe vremea lui Slavici, insa acum articolele din Tribuna nu le depasesc calitativ pe cele din alte gazete locale fie ele tiparite sau online.
Oameni ca Dragos Bako au ramas jurnalisti locali mediocrii si nu sunt curtati de nici un trust mare din tara deoarece prin articolele lor nu fac decat sa starneasca indignarea si scarba patroniilor de trusturi de presa serioase.
Se pare ca domnul Tomozei a avut noroc ca angajatorii chinezi nu i-au putut aprecia articolele scrise la adevarata valoare. N-are rost sa mai amintim ca in China presa inca este sub cenzura partidului comunist, iar domnul Tomozei s-a adaptat usor din mediul jurnalistic sibian.