Am fost, sunt si voi fi VOLUNTAR

Citeam azi in Sibiu Standard un editorial despre voluntariat semnat Bogdan Brylynski. Am postat si acolo un comentariu, dar vreau sa spun si aici cate ceva despre asta.

Eu unul sunt de peste 10 ani voluntar la diferite organizatii. Nu sunt nici nebun, nici fanatic si mai stiu multi ca mine. Nu toata lumea gandeste asa simplist – capitalist cumzic unii: ca banul conteaza. Majoritatea voluntarilor dedicati ce i-am cunoscut sunt tineri. In timp se va forma o noua categorie de voluntari, cei de varsta a doua. Sunt deja in Romania doua tipuri de voluntari: studenti/liceeni ce vor sa urmeze o cariera si astfel se pregatesc si oameni ce deja lucreaza, au suficiente venituri si vor sa dea ceva in schimb comunitatii. Asta e voluntariatul.

Eu unul recunosc ca am facut voluntariat la multe organizatii. Am fost si sunt voluntar la diverse evenimente. Cateodata intru voluntar si in campanii politice. Toate acestea pentru ca EU cred in Democratie, cred in Voluntariat, cred ca FIECARE poate sa aduca schimbarea in comunitatea sa. Cei ce m-au cunoscut in toti acesti ani stiu prea bine principiile mele. Asta sunt si asta voi ramane. Puteti sa ma etichetati oricum: Idealist, Nebun, Haiduc, Visator etc…. EU raman ceea ce sunt: o persoana dornica de dezvoltare interna continua. Altii se gandesc de unde sa faca bani mereu, eu ma gandesc cum sa cresc ca individ impreuna cu comunitatea mea.

Am tot postat despre acest subiect in timp. Am vorbit si mai mult despre acest lucru cu multi oameni. Cred ca trebuie sa renuntam la ideile capitaliste preconcepute in care totul inseamna bani – putere. Viata e mai mult decat putere si bani.

Mergeti si fiti voluntari! Abia atunci veti intelege!