Abordare a la Carpatica

De aproximativ un an Carpatica Asigurari e in procedura de redresare financiara, iar informatiile facute publice de reprezentantii ei repeta la nesfarsit ideea ca un investitor american e tare interesat de achizitia companiei si recapitalizarea ei pentru a evita falimentul, desi pana acum singurul “investitor” care pare sa vrea sa lungeasca in continuare agonia a fost Carabulea.

Conform unui articol publicat de Digi24 se pare ca desi ASF le impuse celor de la Carpatica un termen de clarificare a situatiei pana pe 15 decembrie 2015, acestia par sa traga mata de coada si sa incerce sa prelungeasca in continuare agonia folosind scuze demne de clasa V-a:

Informaţii din presă arată că reprezentanţii Carpatica dau asigurări că lunea viitoare începe ultima fază a negocierilor pentru vânzarea pachetului majoritar şi că ar fi transmis la ASF un calendar al acestei tranzacţii. Autoritatea de Supraveghere Financiară spune însă că procesul de identificare al investitorilor şi etapele negocierilor sunt în afara competenţei sale şi că până acum nu i s-a solicitat să aprobe vreo ofertă pentru achiziţia Carpatica Asigurări. Undeva între compania de asigurări şi autorităţi se rupe firul şi la fel a fost şi luna trecută. Carpatica avea termen până pe 15 decembrie să-şi găsească investitorul şi chiar în acea zi anunţa că e în discuţii avansate cu mai multe companii, însă ASF nu era la curent cu nicio propunere de achiziţie.

Carpatica Asigurări ar avea nevoie de o majorare de capital de 400 de milioane de lei potrivit unor calcule mai vechi ale ASF. Actualul acţionar majoritar Ilie Carabulea a venit recent cu o majorare de 10 milioane de lei.

Piggybanks On Lifesavers Showing Monetary Help Or Loans
foto via GraphicStock

Desigur, nu ma mira catusi de putin atitudinea celor din conducerea Carpatica Asigurari, pentru ca Ilie Carabulea si-a ales managerii si i-a instruit dupa “chipul si asemanarea sa”.

Ignoranti la astfel de situatii par sa fie amatorii de comisioane rapide de la BNR care-si asigura masinile la o companie al carui faliment depinde de-un fir de ata ce se subtiaza pe zi ce trece.