A murit Johann, ultimul sas

Asta imi trebuie daca citesc ziarele locale. Am dat peste o stire in Rondul ce m-a atras prin titlul sau, doar ca nu vazusem tot: “A murit ultimul sas..”. Imediat deschid sa vad si aflu ca a murit ultimul sas din Sura Mica. Deziluzie! Degeaba il chema si Johann. Era batran si probabil a avut o viata interesanta. Condoleante familiei!

Astept stiri de acest fel, dar mai atragatoare! 🙂

3
Lasă un răspuns

3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted
Anonymous

frate, tie nu iti pasa pentru ca nu esti sibian adevarat.

Lasa-i sa scrie despre oameni care au stat in aceste locuri de sute de ani, nu de alti te miri de unde veniti.

Eu sunt sibian, cu patru generati in fata de oras Sibiu (Hermannstadt), lucru cu care tu nici nu cred ca macar una singura generatie.

Calin Blaga

Pentru cei cu 4 generatii de sibieni – adica 5 oameni din orasul Sibiu: va anunt ca Sibiul, ca orice oras din LUME e un oras viu, deschis spre viitor, populat mai ales de oameni veniti de una-doua generatii. Chestii gen “eu sunt sibian de 4 generatii” nu au valoare, pentru ca inaintea sasilor au mai fost si altii aici. Asa vine unul miine si zice ca e stra-stra…-stra-nepotul lui Decebal. te pui cu el?

matzishor

Ba au valoarea, ca tocmai de aia o sa pierdem pamant romanesc! daca noi suntem aici de atatea generatii asta spune ceva, la fel cum spune ceva si faptul ca au fost altii inainte. Ideea e ca trebuie sa se tina cont de succesiunea generatiilor si de importanta care o are asta pentru un popor sau chiar si un oras.