758 de milioane

Conform unui studiu publicat recent de UNESCO in lume sunt 758 de milioane de analfabeti, adica matematic vorbind, aproximativ 10% din populatia planetei nu stie nici sa scrie si nici sa citeasca.

Acelasi studiu a mai evidentiat faptul ca 2/3 din totalul analfabetilor e reprezentat de femei, iar 115 milioane sunt tineri cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani.

Nu stiu ce inteleg altii din procentul ala, insa daca e sa facem o estimare a procentului celor care abia buchiseaza literele si cuvintele adeseori silabisindu-le cred ca am ajunge la concluzia ca cel putin 25% din populatia globului e semianalfabeta ceea ce nu doar ca ne confirma faptul ca suntem extrem de inapoiati ci reprezinta o realitate de-a dreptul infricosatoare raportata la secolul pe care il traim si dezvoltarea tehnologica de care avem parte.

758 de milioane

4
Lasă un răspuns

2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
newest oldest most voted

Păi procentual se poate spune și ceea ce ai zis tu, însă trebuie totuși să recunoaștem că sunt destule țări de prin Africa ce nu au nici măcar un sistem de învățământ. Deci efectiv chiar dacă unii ar vrea, nici n-au posibilități. Plus tehnologia nu a ajuns chiar peste tot, unii nici curent electric n-au.

Pana in Africa ne putem uita in ograda noastră. Mulți oameni de la țara preferă să isi supună copiii la muncile câmpului pentru că au de ales între carte si mâncare.

In Romania, daca e sa faci un astfel de studiu, o sa reiasa ca cel putin 3/4 din populatie este analfabeta sau semianalfabeta. Bine, asta si datorita faptului ca sunt multi tigani.