70.000 wati pentru 1.500 de oameni

Asta ne asteapta in acest week-end din partea Festivalului Artmania tinut anul acesta in cort. 70.000 wati este o putere foarte mare, desi in cort le erau suficienti 10.000 wati. Dar cum calitatea muzicii lasa de dorit trebuie si ea compensata cu volumul, nu?

Va fi un week-end de infern, din nou, pentru multi sibieni. Nu doar zgomotul (pardon muzica) ii va deranja pe multi ci si urinarea, voma, mizeria din zona ce vor fi apanajul acestui “mare” festival ce va incepe miine.

Oare de ce orchestra din Viena cand a cantat la Sibiu nu a avut nevoie de boxe de 70.000 de wati? Aaaa, Mozart, Strauss si alti clasici se aud bine mai incet. E drept muzica nu are nevoie sa te surzeasca astfel incat sa nu iti mai auzi gandurile. Muzica ar trebui sa fie o desfatare pentru suflet.

Cei 70000 wati vor egala sunetul propagat de 7 motoare cu reactie adica peste 160 decibeli. Medicii considera ca 85 decibeli cat urechea umana poate auzi fara a fi afectata. In acest caz forta sunetului va fi dubla…

4
Lasă un răspuns

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
newest oldest most voted
Nosfer

sa-i vezi prin parcuri cum o sa doarma. poate surprindem cateva exponate sa le postam pe bloguri 🙂

Fabi

Nu comentez fata de “urinarea, voma, mizeria”…ai dreptate. Dar sesizes o mica retinere in a intelege gusturile altora?

Florina

Fabi, de acord cu tine!

Calin Blaga

@ Fabi si Florina – cum ma stii Fabi, rockaresc de ani buni, dar un anume gen mai vechi…. Nu am nimic cu gusturile oamenilor. Nu inseamna ca imi plac mie genurile X, Y, Z. Dar cred ca fiecare tb sa asculte ce vrea dar in grupul sau sau singur la casti sau in spatii izolate. Nu vreau sa mai aud maneau din masina la gratar sau metalul de la cort sau popul de la vecinul de la 4 (desi eu stau la 2!). Vreau sa ne respectam unii pe altii si gusturile aferente.