118 semnaturi pentru Dealul Gusteritei si creste!

In nici 3 zile s-au strans deja 118 semnaturi si multe altele vor mai aparea la petitia pentru Salvarea Dealului Gusteritei.

Firma Tondach Romania Srl a demarat un nou proiect prin care v-a distruge 40 ha de padure in Dealul Gusteritei. Problema este ca desi Agentia de Protectia Mediului Sibiu si Agentia Nationala de Protectia Mediului (ANPM) au fost anuntate din luna martie, acestia au pus pe site-ul lor un anunt in 10 martie 2008 prin care chema oamenii sa se exprime in 5 zile. Golanie!! Asa au inteles ei sa faca public anuntul si dezbaterea publica, pe sustache, pe ascuns!

Iata cum suna anuntul:
“10.03.2008

AGENTIA NATIONALA PENTRU PROTECTIA MEDIULUI, BUCURESTI , Splaiul Independentei, nr. 294, sector 6, anunta publicul interesat asupra deciziei de continuare a procedurii pentru emiterea acordului de mediu privind proiectul de investitie, “Extinderea carierelor de argila din perimetrul Bungard – Gusterita si defrisarea suprafetelor aferente, in etape, in vederea scoaterii din circuitul silvic”, cu evaluarea impactului asupra mediului.
Proiectul se incadreaza in lista proiectelor supuse evaluarii impactului asupra mediului, respectiv Anexa nr. 1 pct 5.2 din HG 1213/2006 privind stabilirea Procedurii cadru de evaluare a impactului asupra mediului si de emitere a acordului de mediu pentru anumite proiecte publice si private.
Informatiile privind potentialul impact asupra mediului pot fi solicitate la sediile: S.C. TONDACH ROMANIA PRODUCTION S.R.L. Sibiu, Str. Podului, nr. 127, jud. Sibiu, A.P.M. Sibiu, Strada Hipodromului nr. 2A, Sibiu si Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Splaiul Independentei nr. 294, Sector 6, Bucure?ti, intre orele 8,30 – -16,00.
Observatiile publicului se primesc zilnic la sediul ANPM in termen de 5 zile lucratoare incepand cui data de 10.03.2008

Apoi ziaristii de la Monitorul de Sibiu au aflat despre acest subiect si au publicat un amplu articol. Noi cetatenii de rand ne-am pus pe semnat o petitie pe care si voi o puteti semna. Azi de dimineata am trimis un email la ANPM pentru a cere dezbatere publica si sa se dea intregii prese sibiene cazul, asta daca nu se sesizeaza singuri! (ca ar fi cazul!) Distrugerea a 40 ha de padure pentru o exploatare miniera de suprafata in buza Sibiului este strigator la cer sau doar eu sunt paranoic?!?

Urmatorii pasi ce ii propun:

1. Sa semnati petitia si sa va invitati toti cunoscutii sa o semneze. Nu uitati sa confirmati semnatura prin emailul primit.

2. Sa trimiteti emailuri de protest prin care sa cereti informatii despre acest proiect la Firma Tondach Romania Srl info@tondach.ro, APM Sibiu office@apmsibiu.ro, ANPM office@anpm.ro . Conform legii sunt obligati sa va raspunda! PENTRU a va usura munca am creat un email model de trimis automat la toate trei institutiile simultan AICI.

3. Sa scrieti ziarelor locale si nationale sa scrie despre acest subiect.

4. Sa mergeti la APM Sibiu pe Str. Hipodromului nr. 2A, Sibiu si sa cereti informatii despre acest proiect.

Daca suntem foarte multi care facem asta individual putem sa oprim acest proiect!