Zgarcitii Sibiului

Citeam azi dimineata in editia online din Sibianul despre o licitatie organizata de politistii sibieni cu ocazia Zilei Politiei. Cititorii acestui blog stiu ca nu prea am la suflet fortele de ordine fiind adeptul non-violentei, dar de data asta oamenii chiar au facut o fapta buna prin acest demers. Au organizat o licitatie sa ajute doi tineri. Au invitat oameni de afaceri si oficialitati si ziaristi si au vandut ursuleti politisti.

Problema este ca s-au strans doar 1800 de euro si 2600 de lei adica o suma infima la potentialul oamenilor de afaceri sibieni. Mai mult se pare ca unii nu au fost prezenti, probabil stiau ca e o licitatie. Din cei prezenti Aurel Serban, patronul de la Hotel Parc si acatorva terenuri ultra-centrale, a donat 1000 de euro. Rezulta ca restul toti au pus diferenta infima. Am vazut ingaleria foto de la Sibianul inclusiv pe Keul, omul de afaceri protejat de Herr Iohannis. Au mai fost si altii in sala dar degeaba.

Acest eveniment nu este unic, s-au mai incercat si astfel de strangeri de fonduri tip occidental la Sibiu dar toate au dat rateu pentru ca bogatii Sibiului sunt foarte zgarciti. Mentalitatea ciobanilor ce isi fac 10 case si cumpara 20 de apartamente dar locuiesc tot in bojdeuca batraneasca se resimte. Nou generatie de ciobani isi iau Hammer si vand benzina cu apa, asa cum parintii lor vindeau branza cu apa sau chiar pietricele.

Sumele oferite la acest eveniment de bogatii Sibiului spun totul despre darnicia lor. Comunitatea le-a dat in ultimii 19 ani averi fenomenale, dar ei nu vad lucrurile asa….