Veninul românesc de pe VK

_DSC8072

După cum probabil știți deja, imi petrec o parte din timp pe VK.com, unde n-am prieteni ca pe Facebook ci sunt doar un lurker care analizeaza informația de pe acolo.

Într-un mod absolut întâmplător am dat mai devreme peste un profil de postac PSD, profil la fel de fals ca și cele pe care le găsești pe Facebook, și n-am fost deloc surprins să văd că dă share pe vk.com  la postări de pe Facebook.

M-am uitat prin lista de prieteni și am observat că există și alți postaci care fac la fel:

N-am stat să-i analizez în detaliu pe toți pentru că pur și simplu n-am răbdare pentru așa ceva, însă e cât se poate de evident că se simt ca acasa pe vk.com unde nu-i prea combate și nu-i prea cenzurează nimeni.

Din păcate pentru ei, pe vk.com sub fiecare postare apare și numărul de vizualizări pe lângă cel de aprecieri, iar asta înseamnă că și-o cam sug în cerc din moment ce numărul de vizualizări e relativ mic.

Mă rog, fosilele de la conducerea PSD nu prea înteleg cu ce se mănâncă Internetul ăsta și pentru liniștea lor pompează bani grei la postaci ca să aibă pe vk.com reach ce tinde spre zero.

Pe lângă postaci am dat peste Marius-Albin Marinescu, care e și el un fel de postac în felul lui. Ăștia mai în vârstă își mai aduc aminte probabil cum tovarășul Marinescu și-a clădit reputația pe vremea când încerca să fie un fel de Dan Diaconescu în direct local până să fie certificat drept colaborator al Securității.

Dar stați așa că n-am terminat.

Avem și postaci veridici, dinăia care cred în tot felul de conspirații și care prin tot ceea ce scriu dau dovadă că le lipsesc niște țigle de pe mansardă:

Și desigur avem grupuri de creștinopați, dacopați și alți *-pați:

Era musai să fie și dinăștia pentru ca tabloul să fie complet.