Terase in Centrul Sibiului 2009

Se pare ca demersurile mele de anul trecut privind terasele din Centru plus discutiile cu politicienii locali recente au dat roade intr-o oarecare masura. S-a ajuns la un compromis. Speranta mea e sa fie si aplicata legea.

Astfel la finele lunii aprilie 2009 Consiliul Local Sibiu va vota un proiect de hotarare supus la ora acuala dezbaterii publice privind programul de functionare al teraselor din Centrul Istoric. Ora de inchidere a teraselor a fost extinsa la ora 24. Ceea ce nu e bine. Dar s-a decis ca ultima comanda se ia la 23. Teama mie ca toti comerciantii nu vor respecta din nou acest regulament daca Politia Comunitara nu va fi lasat sa dea amenzile prevazute, chiar si zilnic. O prevedere importanta si benefica oamenilor este aceea ca pe terase nu mai e voie sa fie televizoare sau orice fel de muzica difuzata din aparate. Asta e foarte bine!! Singura muzica admisa e cea interpretata live cu instrumente non-electronice in limita orei 22, ora de liniste prevazuta de lege.

Voi ce credeti?

Proiectul de hotarare il puteti consulta aici.

Propunerile pot fi depuse la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu sau pe email la cic@sibiu.ro

8
Lasă un răspuns

8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
newest oldest most voted

sunt complet de acord cu muzica si televizioarele, dar mi se pare o prostie ca ultima comanda sa fie luata la ora 23.

Sunt unele chestii la care te implici tu cu care nu sunt deloc de acord. Nu stiu, in Paris de exemplu e atmosfera aia super romantica cu muzica si terase pana noaptea tarziu. Sunt terase opened all night si nimeni nu se plange de asa ceva. E atmosfera superba si nu inteleg de ce nu s-ar putea face asa ceva si in SB. Evident, nu spun sa bage manele si alte porcarii toata noaptea la un volum infernal, dar mie mi-ar place sa stau la terasa la 2-3 noaptea pe racoare, cu tipa de manutza ascultand un jazzy song.

Sunt de acord sa se interzica televizoarele pe terase, dar nu sunt de acord ca la ora 22 sau 23 sa se inchida deja terasele!

terasele amplasate pe centru sunt mai mult desuete decat trendy.
daca nu se poate trai fara ele sa le mute locatia pe-un camp in afara orasului, eventual in padure, astfel creandu-se cadul natural al…marog, terasistilor.
eu si multi asemeni, putem sta la o vorba si-ntr-un cadru mai civilizat decat haosul generat de umbrelute si bancute, la noi, la romani.
acum, nu generalizez

balan iulian

sunt de acord cu terasele dar numai in conditiile in care nu sunt si alte interese ale patronilor

irina

salut! voiam sa te intreb daca ai vreo idee despre vreo lege care sa reglementeze suprafata pe care se poate extinde o terasa a unui bar/cafenea, sau macar sa-mi sugerez cum as putea sa gasec o astfel de lege. Multumesc! Nu am fost niciodata in Sibiu, si nu stiu in ce masura este locuit centrul istoric, dar, presupunand ce este locuit, mi se pare corect ca muzica sa inceteze dupa ora 22 – e respectul pe care ar trebui sa-l acordam celor din jurul nostru. Cred ca centrul istoric al fiecariu oras ar trebui sa fie o oaza de relaxare… Read more »