Surprize, surprize……….pt. Ciprian Drăghici

O experienţă ce se pare că nu va fi uşor uitată. Gogoşeriile sunt periculoase şi la propriu şi la figurat. Aviz amatorilor.
Se întâmplă în Romania, domnilor! Relateaza Ciprian Drăghici

…verbal domnisoara. Acestea fiind spuse, in asteptarea politiei, i-am sunat pe ceilalti – care asteptau in Piata Sfatului sa urmareasca cum se schimba garda – carora le-am comunicat succint cum ca asteptam intariri din partea organelor competente pentru a sanctiona purtarea marlaneasca a unui individ, sub influenta bauturilor alcoolice, care pretindea ca e patron de gogoserie.

La doar cateva minute de la apelul de urgenta a sosit in fata gogoseriei, de pe strada George Baritiu nr. 40, un echipaj al jandarmeriei. In doua cuvinte le-am explicat jandarmilor motivul pentru care le-am solicitat ajutorul, iar acestia intr-un mod total profesionist si-au facut datoria: s-au prezentat si au solicitat individului intr-o maniera politicoasa sa prezinte un act de identitate dar s-au ales cu mai mult decat atat. Spre mirarea nostra, si a trecatorilor care se opreau in fata gogoseriei ca la circ, odata cu cartea de identitate, patronul gogoseriei nu razbea sa ameninte pe fiecare jandarm in parte: unuia i-a jurat ca intr-o saptamana il lasa fara serviciu iar altui jandarm i s-a confesat, ce-i drept pe-un ton ofticat, ca precum el…”a avut” (if you know what I mean) cativa la viata lui. Atunci am realizat cat de necrutatoare a fost viata cu patronul gogoseriei, intrucat se vedea (si auzea) din departare ca a imbatranit degeaba. Era evident ca la viata lui in ciuda faptului ca a pupat o suma de dosuri nu s-a ales decat cu o gogoserie…si-un caracter, ma rog comportament, demn de orice gradina zoologica.

In timpul acestui spectacol cred ca am surprins in ochii catorva persoane – care si-au insusit motivul circului – cateva expresii care in cuvinte ar fi sunat cam asa: pai barbat esti tu, in loc sa stai sa te lupti cu bestia… ai dat fuga sa chemi politia, ca muierile?
Ei bine, la acesta intrebare au raspuns la unison – ca un facut – la un moment dat jandarmii care la randul lor au solicitat sprijin unei patrule de politie. Hilarious, huh? …si in scurt timp a sosit o patrula de politie constituita dintr-un ofiter si-un subofiter.
In virtutea profesionalismului de care a dat dovada si ofiterul de politie in incercarea de a aplatiza conflictul dintre patronul gogoseriei si organele de ordine nu a rezultat decat acutizarea faptei de ultraj, intrucat alcoolul s-a dilatat atat de mult in creierul scandalagiului incat a impins ofiterul de politie pentru ca mai apoi sa il traga de mana si a fugit in gogoserie. Fara ezitare a fost urmat si de fortele de ordine si…s-a inchis usa.

Noi, spectatori la cel mai prost spectacol stradal, ne imaginam ca agresorul va iesi cu catusele la maini si ceva dureri de ficat fiind retinut pentru tulburarea linistii publice, ultraj contra bunelor moravuri (intrucat gesturile obscene erau la ele acasa in prezenta patronului gogoseriei) dar mai ales pentru amenintarile, ofensele, insultele si actele de violenta impotriva unui reprezentant al autoritatii publice aflat in exercitiul functiunii care conform Codului Penal (e drept, care nu inseamna nimic in Romania) constituie infractiune.

Stupoare, au iesit doar organele si m-au intrebat de cateva ori, de prea multe ori, daca „sunt sigur” ca vreau sa fac reclamatie impotriva patronului gogoseriei.