Sunt obraznic si gica-contra!

Gata am batut un nou record. Am devenit primul om din Sibiu care a reusit “sa scoata din pepeni” pe primarul Iohannis si magnatul local Ilie Carabulea. Dupa articolul de sambata din tribuna si amenintarile de la dezbaterea publica privind cartierul de blocuri din Padurea Dumbrava am intrat in randul persoanelor “de care va avea grija” Ilie Carabulea. Asta dupa ce anul trecut primarul Iohannis m-a facut in sedinta de Consiliu Local “obraznic”. Totusi ambii zic ca nu contez, ca sunt un nimeni si ca nu le pasa…. dar se pare ca ii doare ceva la cele spuse de mine. De ce? Poate pentru ca spun adevarul despre afacerile lor, despre abuzurile lor? Poate pentru ca am puterea sa ma mentin vertical, fara compromisuri si cu dorinta de mai bine pentru toti sibienii nu doar pentru unii cu bani?

Rolul meu in comunitate este sa informez oamenii despre aceste probleme. Informatiile acestea ar trebui sa vina din media, din pacate adesea media locala e ori patronata de cei implicati ori are contracte de publicitate cu ei. Pe mine nu ma ingradeste nimic. Nu depind nici de Iohannis, nici de Carabulea. Asa ca imi permit sa informez liber cetatenii despre demersurile lor, ce adesea sunt contrare vointeti populare. Pana la urma despre asta e vorba in democratie!

Sunt un jurnalist si activist comunitar. Duc jurnalismul in alte sfere, de implicare comunitara pentru un Sibiu mai bun. Folosesc acest blog Mazemania pentru a ma exprima nefiind ingradit de regulile rigide impuse presei scrise sau audio-video tot de niste politicieni. Aici pot si eu si voi cititorii sa exprimam ceea ce gandim. Aici am inceput sa ne formam o comunitate de “obraznici” si “gica-contra”. Eu sunt doar unul dintre cei multi. Va veni primavara si vremea protestelor in strada, daca autoritatile continua sa nu bage in seama petitiile depuse si semnate de mii de oameni. Atunci ne organizam si iesim sa le aratam obrazul. Legea ne permite toate aceste forme de implicare sociala si vom profita de ele!

Padurea Dumbrava, Dealul Gusterita si alte zone verzi ale Sibiului trebuie sa le aparam in calea invadatorilor numiti astazi “investitori”. Trebuie sa protejam natura cu orice pret! Si un alde Iohannis sau Carabulea nu ne vor sta in cale.

Carabulea a zis ca suntem “haiduci” in sens peiorativ, dar a uitat ca alti mici boieri locali ca el in istorie au avut mult de furca din partea unor haiduci ca mine, ca altii, multi anonimi. Fara noi Sibiul ar fi deja de mult un mare gigant de beton.