Subsecretarul de stat Fleischer atacat de viruşi informatici

ss_fleischer

Sibianul Helge Fleischer, subsecretarul de stat în Departamentul pentru relaţii interetnice a trebuit să îşi schimbe adresa de email în urma unui atac informatic. Miercuri noaptea toate persoanele care le avea în lista de contacte au primit un email în limba engleză de la Helge Fleischer prin care acesta le spunea că a mers de urgenţă în Anglia şi a fost jefuit în drum spre hotel şi ar dori să îi trimită 1.900 de lire sterline la o adresă pentru a se putea întoarce acasă.

Mesajul de tip spam a fost trimis automat la toţi cunoscuţii lui Fleischer de un virus care a luat controlul asupra adresei de email a subsecretarului de stat. Helge Fleischer şi consilierul său au reacţionat imediat şi au trimis un mesaj de pe altă adresă la toţi cunoscuţii prin care îi atenţiona de compromiterea adresei de email.

,,Revin asupra ultimului mail trimis şi vă anunţ cu părere de rău că a fost un spam, vă rog să nu luaţi în considerare conţinutul. Adresa mea de e-mail a fost compromisă, din cauza unui virus. Îmi cer scuze pentru inconvenienţă”, suna al doilea mesaj al lui Fleischer împreună cu noua sa adresă de email.