Subsecretarul de stat Fleischer atacat de viruşi informatici

Sibianul Helge Fleischer, subsecretarul de stat în Departamentul pentru relaţii interetnice a trebuit să îşi schimbe adresa de email în urma unui atac informatic. Miercuri noaptea toate persoanele care le avea în lista de contacte au primit un email în limba engleză de la Helge Fleischer prin care acesta le spunea că a mers de urgenţă în Anglia şi a fost jefuit în drum spre hotel şi ar dori să îi trimită 1.900 de lire sterline la o adresă pentru a se putea întoarce acasă.

,,Revin asupra ultimului mail trimis şi vă anunţ cu părere de rău că a fost un spam, vă rog să nu luaţi în considerare conţinutul. Adresa mea de e-mail a fost compromisă, din cauza unui virus. Îmi cer scuze pentru inconvenienţă”, suna al doilea mesaj al lui Fleischer împreună cu noua sa adresă de email.

4
Lasă un răspuns

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
newest oldest most voted

nu au fost virusi, careva i-a aflat parola la email probabil datorita facebook si uite asa s-a folosit de mailu lui ca sa tepuiasca eventuali fraieri. e una din noile metode practicate de scammeri nigerieni

WaR

Am primit si eu acum o luna de la un prieten, de profesie traducator, un astfel de mail…. Se pare ca sunt alesi oameni pentru care povestea pare chiar credibila….

xyz

Un sfat pentru jurnalistul “care este”: poate ar fi bine sa mai iei la puricat gramatica de clasa a cincea, vad ca ai lacune serioase. Cum poti sa spui “toate persoanele care le avea in lista”??!!
si mai radeti de Vanghelie…

alex oprea

virusii sunt chiar sefii lui, Boc si Basescu!