Stiti ce mancati?

Zilele acestea ziaristii sibieni s-au intrecut in a scrie despre amenzile aplicate de Protectia Consumatorului Sibiu la unele magazine pentru diverse abateri, DAR nimeni din presa nu a scris care sunt acele magazine amendate si pentru ce. De altfel NICIODATA presa sibiana nu scrie aceste nume de frica sa nu piarda publicitatea, oricum putina.

Cititi in Mazemania extrase din Comunicatul oficial al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului cu privire la magazinele si produsele cu probleme la Sibiu:

La SC TRIDENT TRANS TEX SRL SIBIU s-au găsit la comercializare „cârnaţi cu paprica Gyulai” şi „smântână Tejfol”, cu data durabilităţii minimale depăşite cu 5 zile şi respectiv o zi.

La SC Real Hypermarket România PL Sibiu s-a constatat inversarea preţurilor la raft în cazul pachetelor promoţionale de băuturi răcoritoare PFANNER 3l ( 1L suc+1L suc+1L nectar)-preţ raft 16,99 lei şi de băuturi răcoritoare PFANNER 3l (1L suc+1L nectar+1L nectar)-preţ raft 17,99 lei.

La SC Rewe România SRL PL Sibiu, la produsele iaurt Activia fibre germeni de grâu ( 4x 125g) şi Danonino (4x 50g), era afişat numai preţul pentru 4 bucăţi, fără a se afisa şi preţul pe bucată în condiţiile în care efectiv se vindeau şi la bucată.

La SC Pludi Market SRL PL Sibiu, la produsele ambalate la bucată „telemea de vacă Lactiv”, „şuncă Praga” şi „salam de Sibiu”, era afişat la raft doar preţul /Kg, consumatorul aflând preţul pe bucată doar la casa de marcat.

La SC Kaufland România PL Sibiu, s-a gasit la comercializare cremă de icre negre cu somon , care avea preţul greu lizibil, cifrele fiind foarte mici.

Controale efectuate in perioada 29.10 – 1.11.2008.