Simerom Sibiu a plesnit la fund bursa

Ce zi astazi la bursa. Simerom Sibiu, o firma care nu mai exista decat pe acte, dar care are o gramada de teren in centrul Sibiului si o aprobare de mall si cartier de blocuri, s-a vandut instant azi pe bursa. Tranzactia de fapt a fost de ochii lumii sau ce prost credea ca patronul Simerom mai este acelasi directoras Baltag Ioan? Se stie ca un grup corporatist Israelian e in spatele afacerii de mult. Aflam zilele astea cine a cumparat actiunile si devine de fapt stapanul viitorului mall si cartier de blocuri. Blatag a primit pe 90% din firma prin aceasta tranzactie 491.000 lei adica 117.000 de euro. Da…si noi credem!

In 29 aprilie 2009 e stabilita Adunarea generala a actionarilor SImerom, cei inscrisi in 13 aprilie, conform anuntului din 27 martie. Stiau ei ce fac! Se vor intalni la sediul firmei, probabil in singura cladire inca nedemolata.

In fapt tranzactia pentru Simerom s-a facut in octombrie 2008 cand printr-un act de garantie in valoare de 103 milioane Euro Baltag a vandut de fapt Simerom firmei nou infiintatei Sc Festival Srl, a carei PR e fostul purtator de cuvant la Primariei Sibiu, Sergiu Olteanu. Firma Festival Srl evident e un simplu paravan pentru o corporatie pregatita sa investeasca in zona.

via

Căutări:

14
Lasă un răspuns

10 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
newest oldest most voted
sergiu

Salut Calin, Pentru dezvoltarea mall-ului de langa Podul Garii s-a creat un joint venture denumit Festival SRL, unde cote egale sunt detinute de Simerom si firma Red Sanarot, controlata de Emil si Daniel Adrian Tanasoiu. Ultimii doi sunt actionari alaturi de Valentin Bitoiu la Primavera Development. Compania a mai dezvoltat cladirea S-Park, vanduta in 2007 pentru 104,5 mil. euro catre fondul austriac Immoeast, una dintre cele mai importante tranzactii la acea vreme. Daca vrei detalii, intra pe site-ul lor http://www.primavera-development.ro Nu stiu de unde pana unde atata teorie a consipiratiei, cu investitori israelieni si paravane pentru un grup de investitori… Read more »

un actionar

De la Simerom isi intretineau familiile peste 2000 angajati ,productia se exporta, exista un profit bunicel ,pana la momentul privatizarii cand asa zisii investitori au pus ochii pe teren si ce au gandit ei : ne doare in cot de cei 2000 de oameni, noi sa avem buzunarele doldora. Incet incet au dus-o la faliment iar acum are datorii de 200 miliarde ROL si cativa angajati care asteapta sa fie alungati pentru ca stau ca un ghimpe in spinarea lor. Ce sa facem la mall, sau cu ce sa cumparam apartamente acolo daca avem buzunarele goale ? De-ar tine criza… Read more »

Marius

Si tatal meu a lucrat la Simerom Sibiu; era unul din miile de oameni care au lucrat in aceasta uzina de care, acum s-a ales praful si pulberea; Rusine celor care au distrus-o!

popovici

salut Marius as vrea sa am o convorbire telefonica cu tine daca ai fi deacord. Este vorba de singurul obiect de un omagiu al oameni care au muncit la fabrica care as vrea sal fac. As dori sa vorbesc cu cineva care a lucrat la Simerom, un mic interwieu

cu stima

Alexandru Popovici
07 30 68 10 50

Ion Popescu

Am intrat pentru prima oara in Simerom (Metalurgica, apoi Mecanica si la urma Simerom ) in 1959 ca ucenic. M-am angajat in 1960 ca lacatus. Am activat in mai multe functii conform pregatirii profesionale si studiilor urmatoare.Dupa 43 de ani mai precis in 2003 am fost fortat sa parasesc uzina cu mare strangere de inima. A fost una din cele mai dotate societati din judet si printre putinele din tara ca dotare tehnica. A exportat in foarte multe tari de pe mai multe continente. Dupa 1990 productia pentru export a scazut treptat iar dupa privatizarea societatii s-a stins si odata… Read more »

Bogdan

Salut, intervin in aceasta discutie deoarece sunt direct interesat de ceea ce se intampla pe terenul in cauza, dar din motivul ca locuiesc in imediata vecinatate a viitorului mall. Trecand peste ce a patit o intreprindere profitabila altadata (ceea ce s-a intamplat cu mai toate fostele intreprinderi – actuale SA, SRL, etc) consider ca vechile hale erau jalnice, cel putin dpdv al aspectului. Cred ca este bine ca se vrea sa se construiasca ceva nou (trecand cu vederea ca se investeste prea mult in comert si imobiliare). Dar CEEA CE MA DERANJAZA este inaltimea si anume peste 24 m. Cred… Read more »

sc fr all electric srl

Cea mai mare magarie este ca desi avem un proces castigat in instanta acesti rechini nu au pic de rusine si morala pentru asi plati datoriile pentru care au semnat .
Dar sa tina minte ca toate se platesc pe lumea asta , chiar si in afaceri daca nu ai cuvint esti un nimeni si timpul o va dovedi si nu au sa aiba parte sa se bucure de un lucru pe care nu la-au obtinut corect .

cristi

locuiesc in vecinatatea locului unde se presupune ca s-ar construi acest complex si intrebarea mea este daca vreodata mai avem sansa de a vedea un mall langa pod? In fiecare zi trec podul si nu pot sa nu observ halul in care arata acum acel loc,e bine de spus ca arata mai bine decat cu cladirile fostului Simerom dar daca ma poate lamuri si pe mine cineva cand se vor incepe constructile complexului si eventual data finalizarii,pentru ca din cate am vazut pe panoul afisat pe unul din gardurile terenului,acolo scrie data finalizarii demolarii …nu apare nimic despre data finalizarii… Read more »

Moromete

Nu va asteptati sa se construiasca prea curand ceva acolo, criza financiara a stopat orice actiune,zona fiind in conservare deocamdata.Iar cei care aveti case in apropiere,personal nu va vad bine…terenul pe care sunt casele voastre le face cu ochiul unora !

karina

Dar mai au valoare certificatele de actionar la Simerom?

un actionar

Atata timp cat sunt tranzactionate la bursa, au valoare. Intra pe site-ul Bursei de valori si introdu simbolul SIEM.