Radu Curcean, Agnita si afacerile de familie

Firma Total Consulting figureaza la Registrul Comertului cu Radu Curcean actionar alaturi de sotie
Firma Total Consulting figureaza la Registrul Comertului cu Radu Curcean actionar alaturi de sotie

Am promis ca voi incepe un serial despre adevarata fata a mult laudatului primar al Agnitei, Radu Curcean. Astazi va voi oferi primele dovezi. Ce-i drept nu sunt ANI, Prefect sau vreun organ de ancheta abilitata a statului, dar sper ca acestia sa se sesizeze si sa duca investigatiile mele mai departe. Dar sa incepem cu inceputul.

Legea 161 din 2003 prevede printre altele ca primarii sunt incompatibili in anumite conditii (art. 87). In cazul lui Radu Curcean exista de ceva timp suspiciunea de incompatibilitate, dar aceasta este foarte greu de demonstrat. Putem spune insa ca firma Total Consulting, specializata in consultanta este una din bube. La firma respectiva infiintata in 19.10.2005, adica mult dupa aplicabilitatea legii 161, Radu si sotia sa Elena Cateluta sunt actionari. Doar ei. Din 7.2.2006, sotia e administratorul firmei numit… dar cine era oare administrator de la infiintare pana atunci? Aici este buba…

Mai mult, faptul ca sotia primarului lucreaza proiecte UE pentru Valentin Paun, a carui firma GPA este platita de Primaria Agnita pentru TOATE proiectele pe fonduri UE este discutabil. Nu faptul ca sotia este angajata la Paun este problema, ci pentru ca ea este si asociata cu acesta tot pe o firma de consultanta ELVA Paltinis, cu sediul in Merghindeal. Paun este considerat mare expert venit din Bucuresti pe fonduri UE. Bravo lui! Are si reusite multe. Dar ciudat cum la Agnita are monopol pe proiecte. Ce nu am putut inca proba, pentru ca nu sunt Garda Financiara, dar circula informatia, ca firma lui Paun subcontracteaza proiecte pe fonduri UE catre alte firme ale lui Paun si asociatii, printre care si Elva Paltinis. Altfel spus Radu Curcean da banul public de la Primaria Agnita la firma lui Valentin Paun. Acesta plateste apoi salar sotiei lui Curcean si subcontracteaza proiecte sau sectiuni de proiecte la firma unde este asociat cu sotia primarului. Uite asa se rotesc banii.

Unde mai pui ca sotia primarului este asociata in 3 firme de consultanta, una cu sotul, una cu Paun si inca una. Toate cu sedii in Agnita si imprejurimi. Registrul Comertului atesta cele scrise aici, dar oricum este blog si nu au valoare de articol de presa. Dar insa dau de gandit…. Foarte mult! Despre cum se circula milioanele de euro din fonduri UE de la Primaria Agnita spre familia Curcean, prin Valentin Paun si compania.

Dar poate ma insel eu si totul este legal. Ramane organele de ancheta ale statului sa afle asta. Ca am auzit ca s-au sesizat deja…

Căutări: