putina miscare nu strica

Klaudiu mi-a facut azi o invitatie la o miuta impreuna cu cativa prieteni. Sincer as juca mai des un fotbal, imi face placere sa joc insa nu`mi face bine prea multa miscare. Coechipierii au fost fairplay, jocul a fost calitativ si evident echipa noastra a castigat cele mai multe meciuri. Lasand deoparte lipsa de modestie 😛 vreau sa spun ca am ramas profund impresionat de locul in care s-a disputat meciul. Inca de mic jucam in gradina bunicilor tavalind iarba, pe un teren in valuri care insa era suficient in acel moment. La scoala era mult mai bun terenul, curtea scolii fiind locul perfect pentru o miuta. Salile de sport din generala si din liceu, slab modernizate erau mult prea mici pentru miuta.

In urma cu ceva timp, in Avrig s-a construit o sala de sport moderna, cu toate dotarile si confortul necesar. Acea sala a fost conceputa drept sala de sport a liceului si nimic mai mult. Anumite persoane „binevoitoare” s-au gandit ca intretinerea unei astfel de sali este suficient de costisitoare si astfel au inceput sa inchirieze sala tinerilor din oras pentru cate un meci de miuta. Vestea s-a raspandit si sala a ajuns sa fie inchiriata zi lumina.

Tinerii care joaca din ce in ce mai des in sala, voit sau nu, au inceput sa distruga si sa deterioreze sala. Cei care le-o inchiriaza nu le taie nici un fel de chitanta, nu le pot cere socoteala si desi incaseaza cel putin 100 de lei pe zi nu repara nimica in sala.

Acesta este un lucru normal pentru Romania, pe mine nu ma prea mira. Ce m-a frapat insa este faptul ca azi am jucat in alta sala de sport, care apartine de alt liceu. Acolo sala de sport a fost construita inca de pe vremea raposatului. La fel ca si la celalalt liceu sala se inchiriaza, uneori se mai taie chitanta, insa de pe vremea comunismului nimeni nu a mai facut nimic, nu mai exista clanta la usa, curent nu exista si cand ploua inauntru esti ca si afara.

Ce e si mai interesant e ca in acel liceu care trage mai mult a scoala profesionala deoarece in urma cu cativa ani nici unu din elevi nu a promovat bacul, a primit sponsorizari si dotari demne de un liceu de inalta clasa, iar fonduri pentru renovarea salii de sport nu s-au gasit. Sau poate ca exista undeva. Pe hartie sa fie?